Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen - Automobilist onder invloed                      |
De politie heeft op zaterdag 24 mei een 71-jarige man uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een alcoholpromillage van 2,0 promille. Hij kreeg een rijverbod en het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man werd rond 19.30 uur tijdens een alcoholcontrole op de Zutphensestraat in Brummen gecontroleerd. Hij blies een F-indicatie en werd aangehouden. In de alcoholbus bleek een alcoholpromillage van 2,0 promille. De Brummenaar kreeg een rijverbod van 10 uur en het rijbewijs werd ingevorderd. Het rijbewijs bleek al ongeldig te zijn. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

|     |Zutphen - Graffitispuiter aangehouden                     |
De politie heeft zondagnacht 25 mei een 31-jarige man uit Oss aangehouden voor vernieling van een trein in Zutphen. De man bleek tevens in het bezit van een busje peperspray en drugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

De politie kreeg rond 04.31 uur de melding dat een medewerker van de NS een graffitispuiter had aangehouden. Een treinstel bleek over een oppervlakte van circa 70 m2 te zijn beklad. De agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. Daar bleek hij ook in het bezit van een busje peperspray en drugs, mogelijk cocaïne. De spoorwegpolitie neemt de graffiti zaak verder in onderzoek. Het onderzoek naar de drugs loopt nog.

|     |Zutphen - Poging zware mishandeling agente                |
De politie heeft zaterdag 24 mei op de Goeman Borgesiusstraat in Zutphen een 38-jarige man uit Zutphen aangehouden wegens poging tot zware mishandeling van een politieagente.

Rond 21.30 uur kregen agenten een melding van geluidsoverlast op de Goeman Borgesiusstraat. Agenten hadden eerder die avond op hetzelfde adres al een proces-verbaal opgemaakt wegens geluidsoverlast. Ter plaatse trof de politie buiten een enorme geluidsinstallatie aan. De agenten meldden de eigenaar van de installatie, de 38-jarige man, dat de installatie in beslag werd genomen en dat hij wederom een proces-verbaal wegens geluidsoverlast zou krijgen. Hierop werd de man agressief en gooide de zware stereotoren in de richting van de agente die deze ternauwernood kon ontwijken. De agenten konden de man overmeesteren en overbrengen naar het bureau. De agente heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Einde berichten


---


---


---

---- --