Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 25 mei

BERGEN OP ZOOM, 25 mei 2008

Twee aanhoudingen wegens drugs bij dancefeest Nieuw Vossemeer

NIEUW VOSSEMEER: Bij een dancefeest aan de Molenweg zijn zaterdagavond rond 19.00 uur twee jongens van 17 en 19 jaar uit Goirle aangehouden met twee XTC-pillen en enkele grammen wiet. Agenten kwamen ter plaats omdat de 19-jarige feestganger onwel was geworden. Bij zijn maat werd vervolgens de portemonee van de 19-jarige verdachte aangetroffen met daarin de drugs. De 17-jarige jongen uit Goirle had enkele joints bij zich. Beide zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Roosendaler aangehouden na mishandeling 14-jarig meisje

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond rond 20.30 uur een 59-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje uit Roosendaal te hebben mishandeld. Dat meisje heeft ruzie met de 20-jarige dochter van de verdachte en het meisje ging verhaal bij de ouderlijke woning in de wijk Westrand. Daarop werd de vader boos en deelde een klap uit. Later kwam de vader van het 14-jarige meisje ten tonele en die vloog de 59-jarige verdachte aan. Volgens de vrouw en 20-jarige dochter van de verdachte zou ook de vader van het 14-jarige meisje een deur hebben vernield en de 20-jarige vrouw heben geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na huiselijk geweld

LEPELSTRAAT: Een 20-jarige inwoner van Lepelstraat is zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Dat gebeurde in de ouderlijke woning. Een omwonende belde de politie vanwege een hoogoplopende ruzie tussen moeder en zoon. De moeder verklaarde dat haar zoon haar een stomp had gegeven en bedreigd had. Ook was een tuinhekje vernield. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld. Er zijn al langer problemen in het gezin.

Acht stappers aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: In het horecatoezicht in de binnenstad van Roosendaal heeft de politie zondagmorgen acht aanhoudingen verricht voor vechten op straat, belediging, vernieling en aantasting openbare orde.

Een 19-jarige Spundelnaar en een 17-jarige Roosendaler kregen in een horecazaak aan de Kade ruzie met elkaar. Buiten op straat vochten ze het verder uit.

En 46-jarige inwoner van St. Willebrord werd op de Markt aangehouden, omdat hij in een auto reed, maar niet in het bezit is van een rijbewijs. Vermoedelijk had hij ook te veel gedronken. Zijn 35-jarige vriendin, ook woonachtig in St. Willebrord, werd aangehouden omdat ze agenten uitschold voor 'klootzakken'.

Twee jongens van 16 jaar uit Roosendaal werden aangehouden in verband met de vernieling van een ruit van een kroeg aan de Markt. Later bleek dat een van de twee er niets mee te maken had.

Een 18-jarige Roosendaler werd op de Bloemenmarkt wegens aantasting van de openbare orde. Er was een opstootje waarbij twee groepen jongeren tegenover elkaar stond. De 18-jarige verdachte werd uit de groep gehaald en gevraagd het centrum te verlaten. Dat deed hij niet. Bij een ander opstootje aan de Kloosterstraat werd een 18-jarige Roosendaler aangehouden.

Dronken bestuurders aangehouden

KLUNDERT: Op de snelweg A17 is zondagmorgen rond 02.40 uur een 22-jarige inwoner van Lepelstraat aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten stonden op een parkeerplaats bij een tankstation en zagen dat de man met zijn bestelbus tegen een vangrail reed en weer verder ging. Bij een controle blies hij 335 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

BERGEN OP ZOOM: Op de Holleweg werd tegen zondagmorgen 03.00 uur een 32-jarige automobilist uit Tholen aangehouden. Agenten zagen dat de man op de Rooseveltlaan in de verkeerde rijrichting een rotonde nam en vervolgens met hoge snelheid verder reed. Daarop werd hij langs de kant gezet. De Tholenaar blies 470 ug/l. Het is niet de eerste keer dat man wegens rijden onder invloed in aanraking met politie en justitie is gekomen, dus werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auteur: Andre van den Hul