Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 25 mei

BREDA, 25 mei 2008

Politie heeft handenvol aan winkeldieven

De politie in het district Breda heeft zaterdagmiddag de handen vol gehad aan diverse personen die werden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

BAVEL: Een 20-jarige Eindhovenaar en zijn 21-jarige vriendin uit Eindhoven zijn zaterdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op het Hoefke wegens diefstal van diverse zonnebrillen. De politie kreeg een halfuurtje daarvoor melding van de eigenaar van een optiek aan het Jack van Gilsplein dat twee personen drie dure zonnebrillen hadden gestolen. Op basis van de signalementen en een kenteken van de auto waarin het tweetal reed, konden agenten de Eindhovenaren later arresteren. In de auto werden de drie zonnebrillen gevonden met het prijskaartje er nog aan. Ook weren er twee andere zonnebrillen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

ETTEN-LEUR: Rond 15.15 uur zaterdagmiddag werd een 56-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. Zij had bij een winkel in huishoudelijke artikelen in het Winkelcentrum diverse goederen in haar tas gedaan die ze niet had afgerekend. Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat ze nog een douchegordijn bij een andere winkel had gestolen. Met een transactie van 170 euro op zak kon ze na verhoor weer naar huis.

BREDA: In een supermakt aan de Heksenwaag werd een 46-jarige Bredase vrouw aangehouden. Dat gebeurde zaterdagmiddag kort voor 15.30 uur Zij probeerde er met diverse toiletartikelen vandoor te gaan, maar dat werd doorzien. Ook deze vrouw kreeg een transactie van 170 euro die ze op het bureau direct betaalde.

ZUNDERT: Op de Bredaseweg werd rond 17.30 uur een 39-jarige inwoner van Zundert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort in Breda een mobiele telefoon te hebben gestolen. Op basis van signalement en het kenteken van de auto waarin de man reed, kon hij snel worden achterhaald.

Rustige horecadienst: drie aanhoudingen wegens drugsbezit

BREDA: In tegenstelling tot het horecatoezicht op de vrijdagavond- en nacht was het zaterdagavond- en nacht voor agenten redelijk rustig. Er was wel veel publiek op de been, maar de stappers hielden zich over het algemeen keurig aan de regels en dus waren er nauwelijks opstootjes. Er werden drie aanhoudingen gedaan wegens drugsbezit. Twee jongens van 17 en 18 jaar werden aangehouden wegens het bezit van een kleine hoeveelheid wiet. Op de camera was te zien hoe de ene jongen de ander de softdrugs gaven. Een 25-jarige Bredanaar werd aangehouden in een disco aan de Visserstraat met een wikkel harddrugs. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven wegens baldadigheid.

Automobilist slaapt op kruising Emerparklaan

BREDA: Op de Emerparklaan heeft de politie zondagmorgen kort na 03.30 uur een 22-jarige slapende automobilist uit Breda aangehouden. Hij stond met zijn auto stil op de kruising met de Backer en Rueblaan en reageerde niet op agenten die hem aanspraken. De auto was afgesloten, dus waren agenten genoodzaakt een raam te forceren. Met moeite kregen ze de Bredanaar wakker. De agenten hadden het vermoeden dat de man drugs had gebruikt, dus hebben ze hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is een bloedproef afgenomen om te bepalen of de Bredanaar inderdaad ook invloed van drugs achter het stuur van zijn auto heeft gezeten. Hij zelf ontkent drugs gebruikt te hebben.

Auteur: Andre van den Hul