Politie Haaglanden

Persberichten 25 mei

Haaglanden, 25-05-2008

Integrale Verkeersactie
Den Haag - Politie Haaglanden hield vrijdagavond een Integrale verkeersactie aan de Uytenhagestraat. In samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Sociale Dienst, Rijksbelastingen, KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Douane en het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) werden 280 voertuigen gecontroleerd.

Resultaten
Voor diverse verkeersfeiten werden 94 bekeuringen uitgedeeld, waaronder verlopen APK, het niet dragen van autogordels en het niet kunnen tonen van de juiste documenten. Vier aanhoudingen voor het rijden onder invloed, waaronder een invordering van een rijbewijs ( 600 ugl) en het nemen van een bloedproef ivm verdovende middelen gebruik. Een omgekatte Mercedes werd inbeslaggenomen evenals een bromfiets met een vervalst framenummer.

Op last van de Inspectie Verkeer en Waterstaat moesten 2 taxichauffeurs hun arbeid staken en kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de arbeidstijden wet. Door de IVV werden 42 voertuigen gecontroleerd waarbij 16 bekeuringen werden uitgedeeld.

Het Haags Economisch Interventie Team schreef onder andere bekeuringen voor het vervoeren van personen op de laadvloer van een personenauto. De douane deelde een proces-verbaal uit voor het invoeren van 95 liter illegale wodka en deelde een waarschuwing uit voor het ongekoeld vervoeren van vlees.
De gemeentelijke belastingdienst kon 9300 in ontvangst nemen en legde 8x beslag. Eén persoon, die kwijtschelding van zijn belastingschuld had aangevraagd, reed in zo'n dure VW Golf dat zijn aanvraag wordt herzien.
Door de algemene belastingdienst werd een bedrag van van 5183 geïnd. Door de scanauto werden 986 auto's gescand wat 17 hits opleverderde. In totaal werd er voor 129.490 beslag gelegd (op 10 voertuigen werd beslag gelegd en 4 voertuigen werden afgevoerd). De Sociale dienst controleerde 41 voertuigen, daarbij kwamen bij 20 voertuigen zeer verdachte omstandigheden naar voren die een nader onderzoek behoeven.

Meisje schrikt van man op portiek
Den Haag Een jong meisje liep zaterdag 24 mei rond 14.30 uur huilend in de Versponckstraat op een paar politieagenten af. Zij was erg geschrokken, omdat een 31-jarige man uit Rijswijk in een portiek zijn behoefte deed. De verdachte liep op dat moment in de richting van de Van Dijkstraat. De agenten hielden hem aan. De man gedroeg zich vervelend en al gauw ging het verhaal onder de toeschouwers dat er sprake zou zijn van ontvoering. Hierdoor liepen de gemoederen hoog op. Gelukkig konden de agenten samen met een aantal andere onwonenden de boel sussen. De verdachte kreeg een bekeuring voor het niet voldoen aan bevel of vordening, het doen van zijn behoefte in het portiek en voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. Van ontvoering was geen sprake.

Drie vrouwen op de vuist
Den Haag Tijdens een ruzie op zaterdagmiddag rond 14.30 uur op de kruising Melis Stokelaan met de Mr. P. Droogleverfortuynweg raakten een 40 jarige Haagse vrouw en een 51-jarige Haagse man gewond. Het vrouwelijke slachtoffer reed met haar scooter op de Melis Stokelaan toen zij een witte bus op de genoemde kruising zag staan. De bus blokkeerde het fietspad. Toen het slachtoffer besloot de inzittenden hierop aan te spreken, liep het uit op een ruzie. Twee vrouwen van 16 en 24 jaar uit Utrecht en Den Haag stapten uit de bus en mishandelden de 40 jarige vrouw. Een 51-jarige Hagenaar haalde de vrouwen uit elkaar en probeerde de boel te sussen. Hierop stapte een 26-jarige Utrechtse man uit de bus met een honkbalknuppel. Hij wilde het 40-jarige slachtoffer hiermee te lijf gaan. De 51-jarige Hagenaar ging echter voor de vrouw staan en ving de klappen met de knuppel op. De politie hield drie verdachten aan voor mishandeling.

Burenruzie loopt uit op steekpartij
Den Haag Een 56-jarige Hagenaar uit de Rubensstraat had zaterdagavond rond 21.30 uur ruzie met zijn 21-jarige buurman. Dit liep echter uit de hand, waarop de 56-jarige de 21-jarige meerdere malen stak met een mes. Hierop vertrok de verdachte weer naar zijn eigen woning. De GGD vervoerde het slachtoffer met meerdere steekwonden aan hoofd, romp en arm naar het ziekenhuis. De politie hield de verdachte aan in zijn woning en onderzoekt de zaak.

De politie zoekt getuigen van een overval op een taxichauffeur Den Haag Een 59-jarige taxichauffeur uit Delft werd vrijdagavond 23 mei rond 23.00 onder bedreiging van wapens in zijn taxi achter een videotheek aan de Pastoorswarande overvallen. Hij had net een klant afgezet toen één van de verdachte een raam open wist te drukken en hem onder bedreiging van een wapen om zijn geld vroeg. Ten tijde van de overval kwam er een tweede verdachte naast de eerste verdachte staan. Ook deze had een wapen. Achter de taxi stond een derde verdachte met een fiets. Alle drie de verdachten hadden een Marokkaans uiterlijk. Nadat de taxichauffeur zijn geld had afgegeven gingen de drie mannen er vandoor. De verdachte die het geld opeiste had een Marokkaans accent en een fors postuur, was ongeveer 18 jaar oud en droeg een grijze trui + muts. De tweede verdachte droeg een donkerblauwe jas en had kort krullend haar. De verdachte met de fiets was ongeveer 15 jaar oud, en droeg een donkere jas + zwarte (bivak) muts. Was u getuige van deze overval of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat, tel: 0900- 8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via: 0800 7000.

Buschauffeur in aanrijding met zwangere vrouw
Den Haag Een buschauffeur reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei rond 00.00 uur over de Theresiastraat komende uit de richting van de Laan van NOI toen hij op de kruising met de Theresiastraat in aanrijding kwam met een personenauto. De auto belandde door de klap in de tegengestelde richting op de Koningin Marialaan. De GGD vervoerde de 17-jarige inzittende zwangere vrouw uit Rotterdam naar het ziekenhuis. Hier bleek het letsel mee te vallen en de baby was in orde. De poiltie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

De politie zoekt getuigen: overval op hotel
Den Haag In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 mei rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat er een overval plaats vond in een hotel aan de Gevers Deynootweg. De politie trof een 47-jarige nachtportier gewond aan in het hotel. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis. De verdachte(n) hadden het pand inmiddels vermoedelijk via de achterzijde verlaten. De recherche onderzoekt de zaak. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte(n)? Belt u dan met de recherche van politiebureau Scheveningen via: 0900- 8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 7000.

Omstanders grijpen straatrover
Den Haag Een nog onbekende man beroofde zaterdagmiddag 24 mei rond 18.45 uur een 31-jarige vrouw van haar tas. Het slachtoffer stond bij een snackbar op het hoekje Leyweg met de Melis Stokelaan toen de dader haar tas uit de handen rukte. De 31-jarige zette met wat andere omstanders de achtervolging in, maar raakte de verdachte kwijt. Toen zij in haar auto naar huis reed, zag zij de verdachte op de Dedemsvaartweg lopen. Zij parkeerde haar voertuig op het fietspad en sprak de man aan. Deze ging er vandoor, maar kon worden vastgepakt door gealarmeerde omstanders. De verdachte gooide de tas van de vrouw in het gras en gaf haar het geld terug. Hierna wist hij zich los te rukken en ging er vandoor. De dader was een blanke man, rond de 25 jaar oud. Hij had kort blond stekelig haar en blauwe ogen. Hij droeg een spijkerbroek, een donkerblauwe jas en oude gympen.

17-jarige automobilist rijdt tegen lichtmast
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 mei rond 02.45 uur met een auto tegen een verkeerslicht en een tramhalte op de kruising Loosduinseweg met de Noord West Buitensingel. Hij was de macht over het stuur verloren en kwam tegen een hek tot stilstand. De 17-jarige bekende dat hij wel vaker zonder toestemming in de auto van zijn vader reed. De jonge automobilist moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Bloedende bestuurder vlucht na ongeval
Den Haag Nadat een 35-jarige man uit Groot Brittannie op de Rotterdamseweg tegen een lichtmast was gereden, vluchtte hij met een bebloed gezicht in de richting van de Laan van Hoornwijk. De politie trof de man aan in een parkeergarage aldaar. Hij rook behoorlijk naar alcohol en kon geen blaastest meer ondergaan. Hierop heeft de politiearts bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man rijdt met granaat naar poiltiebureau
Den Haag Een 26-jarige man uit Den Haag ruimde vrijdagavond 23 mei rond 19.00 uur in opdracht van de Gemeente een woning leeg aan de Melis Stokelaan. Tijdens het leegruimen vond hij een granaat. Hij wist niet goed was hij moest doen dus hij besloot de granaat met de auto naar het politiebureau aan de Beresteinlaan te brengen. De politie zette de omgeving af en uit onderzoek bleek het om een afgeschoten oefengranaat te gaan. De granaat is veiliggesteld.

Snelheidscontrole
Leidschendam Bij een snelheidscontrole 24 mei tusssen 18.00 uur en 20.30 uur op de Veursestraatweg controleerde de politie 1050 voertuigen. Daarvan reden er 228 te hard. Zij kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

Gestolen stenen
Voorburg Een oplettende getuige belde 23 mei om 22.50 uur de politie toen hij zag dat een man op de Koningin Wilhelminalaan stenen in zijn auto aan het laden was. De getuige noteerde het kenteken van de auto, waardoor de politieagenten naar de woning van de 39-jarige verdachte uit Voorburg konden rijden. De man, die net naar buiten kwam, bekende de stenen te hebben gestolen. De politieagenten hielden de man aan. Aan het bureau werd de man verhoord en ging met een proces-verbaal naar huis.

Twee fietsers gewond
Wassenaar Twee racefietsers raakten 23 mei om 20.40 uur gewond op de Meyendellseweg. Een toevallige passant trof de twee gewonde fietsers liggend op het fietspad aan. Beide slachtoffers, een 43-jarige man uit Wassenaar en een 48-jarige man uit Delft zijn met aanzienlijke verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Pool drinkt teveel
Wassenaar De rijstijl van een 30-jarige automobilist uit Polen viel politieagenten 25 mei omstreeks 01.30 uur nogal op toen zij de automobilist zagen rijden op de Storm van s-Gravesandeweg. Toen zij de Pool controleerde bleek hij te rijden onder invloed. De man blies 665 ugl. Aangezien de Pool geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland heeft, kreeg hij een transactie van 850 euro aangeboden.

Fietsendief vast
Rijswijk - Politieagenten kregen 23 mei om 17.40 uur een melding dat twee jongens een fiets aan het stelen waren. Toen de jongens de agenten zagen gingen ze er als een haas vandoor. De agenten konden één van de jongens, een 14-jarige jongen uit Den Haag, op de Beatrixlaan aanhouden. Aan het bureau bekende de Hagenaar de diefstal van de fiets. Hij ging met een proces-verbaal op zak naar huis.

Erg langzaam
Rijswijk Een 26-jarige automobilist uit Den Haag reed wel erg langzaam over de Prinses Beatrixlaan. Politieagenten die de Hagenaar controleerden, merkten al gauw dat de man onder invloed reed. Hij moest blazen en blies 185 ugl. Aangezien de Hagenaar beginnend bestuurder is, ligt de limiet op 88 ugl. Met een proces-verbaal op zak kon de man naar huis.

Veel te hard
Wateringen - Politieagenten hielden 25 mei omstreeks 03.05 uur twee mannen aan die op de Klopperman en de Stoelmatter veel te hard en met gedoofde lichten reden. Één van hen, een 23-jarige automobilist uit Den Haag reed ook onder invloed, terwijl hij een beginnend bestuurder is. De Hagenaar blies 160 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar kon zijn rijbewijs direct inleveren. Een andere 23-jarige Hagenaar kon, omdat hij zeer gevaarlijk en hard reed (art 5 WegenverkeersWet) zijn rijbewijs direct inleveren. Beide snelheidsduivels gingen met meerdere bekeuringen naar huis.

Man vernielt autoruit
s-Gravenzande Een 25-jarige man uit s-Gravenzande vernielde 24 mei om 22.55 uur de voorruit van een auto. De eigenaar van de auto pinde op dat moment geld uit de automaat op de Langestraat en zag plotseling een man op zijn auto, waarbij drie vrienden stonden te wachten, afkomen. De man sloeg op de voorruit waardoor een grote ster in de ruit ontstond. De 25-jarige verdachte uit s-Gravenzande werd even later door politieagenten aangehouden. Hij zit nog vast. De politie onderzoekt de toedracht.

Vast voor vernieling
Naaldwijk Twee buurtpreventen hoorden 25 mei omstreeks 01.15 uur glasgerinkel op een parkeerplaats aan de de Hoge Bomen en zagen een jongen weglopen. In de Appelstraat konden zij de jongen staande houden. De gewaarschuwde politie hield de 19-jarige man uit Wateringen aan en nam hem mee naar het bureau als verdachte van de vernieling van een auto. De man zit nog vast.

Helemaal geen rijbewijs
Delft- Politieagenten zagen 24 mei om 20.20 uur een man op een snorfiets over de Westlandseweg door het rode licht rijden. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de 32-jarige man uit Delft ongeldig verklaard was. Met een proces-verbaal en een bekeuring kon hij naar huis.

Id-kaart in sok
Delft- Politieagenten controleerden 25 mei om 05.30 uur op de Kleveringweg een 51-jarige automobilist uit Rotterdam. De man bleek te rijden onder invloed. Hij blies 265 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aan het bureau gaf de automobilist een valse naam op. Ook verklaarde hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. In de sok van de Rotterdammer troffen de agenten echter zijn id-kaart aan. De man bleek helemaal niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Met meerdere processen-verbaal verliet hij het politiebureau.

Aangehouden voor bezit alarmpistool
Delfgauw Een getuige belde 24 mei om 14.45 uur de politie dat hij op het Goudenrijderplein een jongen zag lopen met een vuurwapen. Ook zou de melder meerdere harde knallen gehoord hebben. De jongen zou deel uitmaken van een groepje jongens. Politieagenten controleerden de groep jongens, bij een 17-jarige jongen uit Delfgauw troffen ze een alarmpistool aan. Een 15-jarige jongen uit Delfgauw weigerde iedere medewerking en moest mee naar het bureau voor onder andere het plegen van verzet. Beide jongens gingen met een proces-verbaal naar huis.

Tegen de richting in
Pijnacker- Politieagenten zagen 24 mei om 00.30 uur een automobilist op de Stationsstraat tegen het verkeer in rijden. Bij controle bleek de 35-jarige bestuurder uit Delft met een dubbele tong te spreken. De Delftenaar moest blazen en blies 485 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aangezien de Delftenaar een beginnend bestuurder is moest hij zijn rijbewijs direct inleveren. Zonder rijbewijs en met een proces-verbaal ging hij naar huis.

Man en vrouw gesnapt bij koperdiefstal
Nootdorp Een getuige zag 24 mei om 19.40 uur dat een man en een vrouw op de Bartholomeuslaan leidingen doorzaagden en deze vervolgens in een auto legden. Gealarmeerde politieagenten konden de twee bij hun auto aanhouden. In de auto lagen meerdere doorgezaagde koperen leidingen. Zowel de auto als de leidingen zijn in beslag genomen. De 30-jarige man en de 34-jarige vrouw uit Leidschendam zitten nog vast.

Drie vast voor stelen velgen
Zoetermeer - Politieagenten hielden 25 mei omstreeks 02.55 uur drie mannen aan die even tevoren velgen van een auto hadden gestolen. Een oplettende getuige belde de politie dat hij op de Argonstraat drie mannen zag die aan een auto rommelden. De drie zouden daarna in een auto gestapt zijn en zijn weggereden. Aan de hand van het kenteken konden politieagenten de drie aanhouden vlakbij de Oostweg. In de achterbak lagen de gestolen velgen. De drie mannen uit Delft (20, 21 en 27 jaar) zitten nog vast.

Diensthond vindt dief
Zoetermeer Diensthond Nicky vond zaterdag 24 mei omstreeks 04.20 uur een man die even tevoren in een auto had ingebroken op het Alferbos. Agenten kregen de melding dat 3 jongens
zich verdacht ophielden bij een geparkeerde auto. Toen de agenten terplaatse kwamen rende de drie weg. De diensthond Nicky vond één van de verdachten, een 19-jarige man uit Den Haag in de bosjes. Aan het bureau bleek dat hij ook nog 20 dagen moest zitten. Van een auto die geparkeerd stond op het Alferbos bleek een ruit te zijn ingeslagen. De Hagenaar zit nog vast.

Meer dan vier keer teveel op
Zoetermeer Politieagenten kregen 24 mei omstreeks 12.15 uur een tip dat een 64-jarige automobilist uit Zoetermeer zou rijden onder invloed. Bij controle op de Afrikaweg bleek dat de Zoetermeerder meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid had gedronken, hij blies 955 ugl.
De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Zoetermeerder kon zijn rijbewijs direct inleveren.
Een 53-jarige Zoetermeerder blies 24 mei om 02.05 uur op de Amerikaweg 590 ugl. Ook hij kon zijn rijbewijs direct inleveren en ging met een proces-verbaal naar huis.