Politie Kennemerland

Nieuwsberichten zondag 25 mei

Regio, 25-05-2008

Politie Haarlem waarschuwt foutparkeerders

HAARLEM, 25 mei - De politie in Haarlem waarschuwt foutparkeerders in de Ter Spijtstraat in Haarlem-Noord. In deze straat is een gedeelte van de parkeervakken aan oostelijke zijde speciaal gereserveerd voor vrachtwagens. Er parkeren echter dagelijks vele personenwagens op deze gereserveerde vakken. De afgelopen dagen heeft de politie foutparkeerders gewaarschuwd. Vanaf aanstaande woensdag 28 mei wordt er NIET meer gewaarschuwd, maar bekeurd.

Mannen gooien fietsen door ramen

HAARLEM, 25 mei - Na een melding van een getuige heeft de politie rond 04.15 uur twee 23-jarige Haarlemmers en een 26-jarige Haarlemmer aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een voordeur en een raam te hebben vernield van twee panden aan de Gedempte Oude Gracht. Dit deden zij door er een fiets doorheen te gooien. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Jongen aangehouden na mishandeling

UITGEEST, 25 mei - De politie heeft, na een melding van de beveiliging van een uitgaansgelegenheid aan de Westerwerf, een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 04.00 uur in deze uitgaansgelegenheid, samen met enkele anderen, een 20-jarige man uit Westzaan te hebben mishandeld. De Amsterdammer is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Jongen vernielt auto

HAARLEM, 25 mei - Na een melding van een portier van een uitgaansgelegenheid aan het Spaarne, heeft de politie rond 02.40 uur een 16-jarige Heemstedenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht een auto te hebben vernield, nadat hij boos was geworden omdat hij de eerder genoemde uitgaansgelegenheid niet binnen mocht. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft zijn ouders geïnformeerd, deze hebben de jongeman van het bureau mogen ophalen.

Vandalen aangehouden

IJMUIDEN, 24 mei - Een oplettende getuige heeft rond 23.30 uur twee IJmuidense jongens, van 14 en 15 jaar oud, en een 16-jarige jongen uit Spijkenisse overgedragen aan de politie. Hij had gezien hoe het drietal een fiets had vernield op de Zuiderkruisstraat. Hij had de jongens hierop aangesproken en vastgehouden, totdat de door hem gewaarschuwde politie arriveerde. De politie heeft de vandaaltjes van hem overgenomen en proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Ook zijn de ouders van de jongens door de politie geïnformeerd.

Ernstig ongeluk op A9

UITGEEST, 24 mei - De politie heeft omstreeks 22.50 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de A9. Een 75-jarige man uit Alkmaar raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn personenauto kwijt. Hierdoor schoot hij van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De man werd voor controle vervoerd naar een ziekenhuis, maar heeft deze inmiddels mogen verlaten. Zijn 74-jarige inzittende, eveneens afkomstig uit Alkmaar, is met zeer zwaar letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van dit ongeval.

Brommerdieven aangehouden

ZANDVOORT, 24 mei - De politie heeft omstreeks 20.45 uur drie Amsterdammers aangehouden op de Zandvoorterweg in Aerdenhout. Het drietal, twee 16-jarige jongens en een 17-jarige jongen, wordt ervan verdacht eerder deze avond een brommer te hebben gestolen op de Hogeweg in Zandvoort. Gewaarschuwde agenten zagen het drietal op twee brommers rijden op de Zandvoortselaan. Een jongen reed op de gestolen brommer. De eerste poging om hen te laten stoppen mislukte, maar de tweede poging op de Zandvoorterweg slaagde. De Amsterdammers zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De ouders van de verdachten zijn door de politie geïnformeerd.

Man rijdt door na aanrijding

HOOFDDORP, 24 mei - De politie heeft omstreeks 01.20 uur een 32-jarige Haarlemmer aangehouden op de Klaas van Reeuwijkstraat. De man was even hiervoor bij verkeerslichten op de Drie Merenweg van achter tegen de auto van een 22-jarige Hoofddorper aangereden. Vervolgens was hij doorgereden. De Hoofddorper zette de achtervolging, waarop er uiteindelijk gestopt werd op de Klaas van Reeuwijkstraat. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man, die onder de invloed van alcohol verkeerde, aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandelt buurman

BEVERWIJK, 23 mei - De politie heeft omstreeks 23.10 uur een 34-jarige Beverwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht een medebewoner van een flat aan de Van Tijenstraat te hebben mishandeld. De man wordt er eveneens van verdacht meerdere vernielingen in de flat te hebben gepleegd. Bij zijn aanhouding bleek de man onder de invloed van alcohol en gedroeg hij zich agressief tegenover de gearriveerde agenten. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Man ramt lantaarnpalen

BOESINGHELIEDE, 23 mei - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 31-jarige man uit Haarlem, ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Rond 22.50 uur reed de desbetreffende man in zijn personenauto op de Schipholweg. De man verloor de controle over zijn auto, vloog uit de bocht en ramde drie lantaarnpalen. Hij bleek onder de invloed van alcohol. De man raakte niet gewond.

Man weigert medewerking alcoholcontrole

NIEUW-VENNEP, 23 mei - De politie heeft omstreeks 21.15 uur een 58-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep aangehouden. Een politieagent liet de man stoppen op de Symfonie en sprak de man aan met het verzoek om hem te volgen naar een alcoholcontrole in de buurt. Dit weigerde hij. De man bleef, ook na meerdere verzoeken van de agent, weigeren. Hierop besloot de politieman hem aan te houden. De man weigerde ook hieraan alle medewerking en was niet van plan om uit zijn auto te stappen. De man dreigde zijn hond, die achter in de auto zat, op de (inmiddels meerdere) agenten af te sturen. Op een gegeven moment stapte de man toch uit de auto en liep dreigend op een van de agenten af. De agent zei de man meerdere malen om afstand te bewaren, maar wederom luisterde de man niet. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man met veel moeite aan te houden, onder meer met behulp van pepperspray. Vervolgens is hij vervoerd naar het politiebureau. Hier werd alsnog een alcoholcontrole uitgevoerd. De man bleek niet gedronken te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt in verband met zijn verweer tegen zijn aanhouding.

'Coureurs' raken rijbewijs kwijt

VIJFHUIZEN, 23 mei - Bij een snelheidscontrole op de Drie Merenweg heeft de politie van drie hardrijders het rijbewijs ingevorderd. Rond 18.55 uur reed een 32-jarige Haarlemmer met zijn motorfiets 193 km / uur over deze weg. Een kwartier later reed een 43-jarige man uit Hengelo 152 km / uur met zijn personenauto. Een 43-jarige Hoofddorpse automobilist reed omstreeks 19.30 uur met 172 km / uur over deze weg. De op dit stuk weg geldende maximumsnelheid is 100 km / uur. Van de drie 'coureurs' zijn niet alleen de rijbewijzen ingevorderd, maar de politie heeft ook proces-verbaal opgemaakt tegen hen.

Winkeldief aangehouden

HOOFDDORP, 23 mei - Oplettend winkelpersoneel van een warenhuis aan het Marktplein heeft rond 14.30 uur een 43-jarige vrouw uit Nieuw-Vennep aangehouden. De vrouw was betrapt op winkeldiefstal. Uit onderzoek bleek dat ze uit meerdere winkels goederen had ontvreemd.

De gewaarschuwde politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt en alle goederen teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.