Persberichten Rijn & Venen, 13.05 uur

Utrecht , 25-05-2008

Jongetje gewond

MAARSSEN Zaterdagmiddag rond 19.10 uur is een 7-jarig jongetje uit Maarssen gewond geraakt bij een aanrijding op de Vogelweg. Het jongetje stak ter hoogte van de bushalte de Vogelweg over waar op dat moment een 69-jarige automobilist uit Maarssen reed. De automobilist kon de jongen niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege de eerste hulpverlening en het onderzoek ter plaatse is de Vogelweg twee uur afgesloten geweest voor verkeer.

Geen bromfietsbewijs

MONTFOORT Zaterdag 24 mei rond 14.00 uur heeft een 16-jarige jongen uit Montfoort een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder bromfietsbewijs. Agenten zagen de jongen op de Lodewijkstraat zogenaamde wheelies maken met zijn bromfiets. Toen zij hem hierover aanspraken bleek hij niet in het bezit van een bromfietsbewijs.

Winkeldiefstal

MIJDRECHT De politie heeft vrijdag een 31-jarige vrouw zonder woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Leicester betrapte de vrouw rond 20.00 uur op winkeldiefstal en belde de politie. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij krijgt een proces-verbaal.

Vechtpartij

MONTFOORT Vrijdagavond rond 21.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op Onder de Boompjes. Toen politieagenten arriveerden, zagen zij een groep van ongeveer 40 jongeren die bij het zien van de politie wegrenden. Even later zagen agenten een auto rijden op de Provinciale weg waar een jongen achter aan rende. Agenten hebben het voertuig laten stoppen. Toen één van de agenten bezig was met het noteren van de namen van de vijf inzittenden, kwam er een melding dat er een jongen uit Montfoort geslagen zou zijn door jongens uit Nieuwegein met een hockeystick. Aangezien de jongeren in de auto uit Nieuwegein kwamen, besloten de agenten de auto verder te controleren. Uit de kofferbak kwam nog een jongen te voorschijn en agenten vonden diverse wapens waaronder een hockeystick. De zes jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.