Persberichten Lekstroom, 13.10 uur

Utrecht, 25-05-2008

Dodelijk verkeersongeval

VIANEN In de vroege ochtend van zondag 25 mei heeft er een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden op de Bentz Berg. De politie kreeg rond 04.55 uur de melding dat er een voertuig in brand zou staan ter hoogte van de wijk Amaliasteijn. Agenten zagen ter plaatse een auto die op de kop lag en in brand stond. In de auto zaten twee slachtoffers. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de toedracht van het ongeval. Zondag vindt er een buurtonderzoek plaats. Getuigen van het ongeval worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Lekstroom, afdeling recherche, via telefoonnummer 0900-8844.

Aanhoudingen bij demonstratie

IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdag 23 mei bij een demonstratie op de Podiumweg twee aanhoudingen verricht. Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er onenigheid was ontstaan tussen een groep dierenactivisten en medewerkers van een circus. De groep dierenactivisten hadden een vergunning voor een demonstratie en stonden buiten het terrein van het circus. Na afloop van de middagvoorstelling zochten medewerkers van het circus de demonstranten op. Een getuige heeft de politie gealarmeerd toen de sfeer grimmiger werd en er voorwerpen naar elkaar gegooid werden. Twee politieagenten die arriveerden, vroegen de circusmedewerkers terug te gaan naar binnen. Hieraan werd gehoor gegeven, op één 14-jarige jongen na. Politieagenten hebben deze jongen aangehouden. Op dat moment rende de groep op de politieagenten af en begon hen te slaan. Inmiddels waren er meerdere politieagenten ter plaatse gekomen ter assistentie van hun collegas. Uiteindelijk zijn een 14-jarige jongen en zijn 38-jarige vader (uit Duitsland) aangehouden. Bij de vechtpartij zijn drie politieagenten gewond geraakt en zijn politievoertuigen beschadigd. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau.

Woningbrand

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 mei kreeg de politie een melding binnen van een brand in een flatwoning aan de Schermerhornpark. De twee bewoners konden zelf hun woning verlaten en zijn opgevangen door buren. De politie is een onderzoek gestart omdat niet duidelijk is hoe de brand is ontstaan.

Vernieling

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 mei een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor het vernielen van een ruit. De man was door personeel uit een horecagelegenheid aan de Handelskade gezet omdat hij andere klanten lastig viel. Eenmaal buiten gooide de man een voorwerp door de ruit van de horecagelegenheid. Omstanders hebben de man vastgehouden totdat politieagenten arriveerden. De man is aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Diefstal op bouwterrein

HOUTEN - In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Rond 03.50 uur kreeg de politie een melding dat er op het winkelcentrum Het Rond een ruit was ingegooid en dat er mensen zouden lopen op een nabijgelegen bouwterrein. Toen politieagenten polshoogte namen, troffen zij drie mannen uit Houten aan op het bouwterrein. Zij waren in het bezit van diverse bouwmaterialen. De Houtenaren, van 24, 27 en 29 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanrijding

HOUTEN Vrijdagmiddag 23 mei rond 13.30 uur heeft er op de Rondweg een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 47-jarige automobiliste uit Houten reed samen met haar 20-jarige dochter over de Rondweg. Een 27-jarige automoliste uit Houten reed vanuit de wijk het Veld plotseling de Rondweg op met een aanrijding als gevolg. Buurtbewoners hebben de slachtoffers als eerste opgevangen. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De 27-jarige vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Auto te water

BENSCHOP Zondag 24 mei rond 01.45 uur kreeg de politie een melding van een auto te water op de Benedeneind Noordzijde. Ter plaatse zagen agenten in het water nog net de achterlichten van een auto. Een van de omstanders bleek de automobilist te zijn. Toen agenten hem aanspraken roken zij een alcohollucht. De man, een 31-jarige uit Benschop verklaarde dat hij moest uitwijken voor een kat op de weg en vervolgens in het water belande. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag was 730 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.