Persberichten Eemland zuid 12.40 uur

Utrecht, 25-05-2008

Alcoholcontrole

AMERSFOORT- Zaterdag 24 mei heeft de politie tussen 21.00 en 00.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Amsterdamseweg en tussen 01.00 en 03.00 uur op de Bunschoterstraat (Hoogland). In totaal zijn 453 automobilisten gecontroleerd. Negen van hen zijn aangehouden wegens rijden onder invloed, waarvan drie beginnend bestuurders. Eén persoon reed met een ongeldig rijbewijs.

Onder invloed

AMERSFOORT Zaterdag 24 mei heeft de politie tijdens een alcoholcontrole rond 21.45 uur een 28-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed. De man, beginnend bestuurder, blies op het bureau 150 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

Mishandeling

AMERSFOORT Zaterdag 24 mei heeft de politie rond 18.00 uur een 26-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg een melding van een 52-jarige vrouw uit Amersfoort, dat zij en een kleinkind van haar op de Langestraat geslagen waren door een man. Op aanwijzen van de vrouw kon de politie de man aanhouden op de Arnhemseweg. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT Vrijdag 23 mei heeft de politie rond 19.15 uur een 36-jarige man uit Soesterberg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal op de Amsterdamseweg. Winkelpersoneel kon de man aanhouden op aanwijzen van een getuige en heeft hem overgedragen aan de politie. De man staat bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld. Hij krijgt ook een winkelontzegging.

Verkeerscontrole

LEUSDEN Vrijdag 23 mei heeft de politie tussen 15.30 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Asschatterweg. Negentien automobilisten droegen geen gordel, drie belden niet-handsfree en van één auto was de APK verlopen. Allen werden bekeurd.