Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam 25 mei 2008

Drie nominaties voor Talens Palet Prijs, regio Amsterdam bij MK 24

Wethouder Kunst en Cultuur van Amsterdam, Carolien Gehrels, reikt prijzen uit en beschildert fiets bij opening expositie

Op vrijdag 23 mei jl. heeft de Amsterdamse Wethouder van Kunst en Cultuur, Carolien Gehrels de prijzen uitgereikt aan drie genomineerden, namens de regio Amsterdam, voor de landelijke Talens Palet Prijs 2008. De genomineerden zijn: Joke Hahn, Anneke Heijnen en Anna Wanders. Met het beschilderen van een fiets heeft Gehrels de aftrap gegeven van de expositie met de ingeleverde werken.

Publieksprijs
De waardering van de bezoekers van de expositie is van belang, daarvoor organiseert MK24 een extra publieksprijs! Gedurende de expositie (26 t/m 29 mei, 10 - 17 uur) is het mogelijk om een stem uit te brengen op een werk. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt van MK24 een gratis beeldende cursus en zal deelnemen aan de landelijke expositie in Markant, tegenover het CODA Museum te Apeldoorn.

Talens Palet
Talens Palet is een driejaarlijkse prijs voor amateurschilders en -tekenaars. De wedstrijd kent op 44 plaatsen in Nederland voorronden. Telkens is een literair thema het vertrekpunt. Winnaars van de voorronden exposeren van 12 oktober t/m 23 november in het CODA museum in Apeldoorn, alwaar Boudewijn de prijzen zal uitreiken. Het Talens Palet wil amateurschilders en -tekenaars stimuleren hun kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen en de beeldende amateurkunst meer zichtbaar maken.

Van Aalsmeer tot Zaandam
MK24 organiseerde de voorronde voor de regio Groot-Amsterdam, van Aalsmeer, Amstelveen en Diemen tot Zaandam. Er zijn ruim 50 kunstwerken ingeleverd bij MK24. Er zitten prachtige werken bij. De vakjury bestond uit beeldend kunstenaars Sam Drukker, Janneke Tangelder en Inge Schagen en heeft Leo van der Meer, voormalig directeur SBA en Kunstfactor als voorzitter.

MK24
MK24 is een centrum voor kunsteducatie en organiseert jaarlijks zo'n 160 cursussen op het gebied van beeldende kunst, grafiek en mulitmedia. Alle docenten zijn professionele kunstenaars. Cursisten komen uit Amsterdam en omstreken. www.mk24.nl

Bijlage: Foto's, vrij te gebruiken, mits vermelding van fotograaf: Anja van Os Persvragen:
Anja van Os 06 49630133


---- --