Persberichten Binnensticht 12.35 uur

Utrecht, 25-05-2008

Brand verraadt hennepplantage

ODIJK Vrijdag 23 mei heeft de politie een hennepplantage aangetroffen in een pand op de Burgweg. De politie kreeg rond 10.30 uur melding van een brand op het adres en nadat de brandweer de brand geblust had, kwam de plantage in zicht. Meer dan 400 hennepplanten zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole

ZEIST- Vrijdag 23 mei heeft de politie tijdens de ochtendspits een verkeerscontrole gehouden bij het station Driebergen-Zeist. Vijf personen negeerden de rode knipperlichten en één persoon belde niet-handsfree tijdens het autorijden. Allen zijn bekeurd. Op de Arnhemse Bovenweg heeft de politie met een lasergun snelheid gecontroleerd. Zeven automobilisten reden te hard en krijgen hun bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Baldadige man aangehouden

ZEIST Zaterdag 24 mei heeft de politie rond 00.15 uur een 26-jarige Utrechter aangehouden op de Korte Steynlaan. De man liep een bus in zonder te betalen en werd door de buschauffeur uit de bus gezet. Daarop gooide de man een glas tegen de bus en sloeg hij ook een vrouw. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

ZEIST Zaterdag 24 mei heeft de politie rond 22.00 uur een 47-jarige man uit Zeist aangehouden op de Utrechtseweg op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 440 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.