Persbericht: Kinderombudsman is tegen een tweede gouden kooi ..

Onbegrijpelijk dat men dit onze kinderen onze jeugd even zonder gêne allemaal laat lezen horen en zien? Over Normen&Waarden gesproken..
Programmas,zoals de goudenkooi, en ander soortgelijke programmas zouden zeker onder de categorie boven de 18 moeten behoren.Onbegrijpelijk dat men dit onze kinderen onze jeugd even zonder gêne allemaal laat lezen horen en zien?Programmas,zoals de goudenkooi, en ander soortgelijke programmas zouden zeker onder de categorie boven de 18 moeten behoren.Onbegrijpelijk dat men dit onze kinderen onze jeugd even zonder gêne allemaal laat lezen horen en zien?Programmas,zoals de goudenkooi, en ander soortgelijke programmas zouden zeker onder de categorie boven de 18 moeten behoren.Onbegrijpelijk dat men dit onze kinderen onze jeugd even zonder gêne allemaal laat lezen horen en zien?Nu zal u zeggen, waarom kijken ze dan.Ze kunnen er gewoon niet omheen, omdat er teveel over word geschreven, en gesproken op scholen, op internet etc etcKinderen worden dan nieuwsgierig, en gaan op zoek.En omdat er geen leeftijd aan verbonden is, en geen beveiliging zoals bij bv porno sitesZien kinderen van alle leeftijden al deze onmenselijke praktijken..

Ook de makers en media moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hebben dus ook schuld in deze.En er komt ook nog een vervolg vertelde John de Mol.Remko van Westerloo, programmadirecteur van RTL5, legt de laatste hand aan de budgetten. "Maar het ziet er naar uit dat dat rondkomt, en dan komt De Gouden Kooi dus terug.

Onbegrijpelijk, blijkbaar vinden medelanders de nederlanse Staat het allemaal maar normaal.De media/programmamakers en aanverwanten kan en zou men in deze dus eigenlijk ook aansprakelijk moeten stellen, en ter verantwoording roepen..Zie IVRK:Internationaal Verdrag Rechten Kind: Kinderen hebben het recht op massa media produkten, die ontwikkeld zijn om hun behoeften en interesses tegemoet te komen en hun gezonde psychische, lichamelijke en emotionele ontwikkeling te bevorderen. Ze moeten beschermd worden tegen schadelijke media produkten en tegen commerciële vormen van uitbuiting zowel thuis als op school en speelplaatsen. Artikel 17 Recht op informatie en toegang tot de media De Staten die partij zijn, erkennen de belangrijke functie van de massamedia en waarborgen dat het kind toegang heeft tot informatie en materiaal uit een verscheidenheid van nationale en internationale bronnen, in het bijzonder informatie en materiaal gericht op het bevorderen van zijn of haar sociale, psychische en morele welzijn en zijn of haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hiertoe dienen de Staten die partij zijn: a. de massamedia aan te moedigen informatie en materiaal te verspreiden die tot sociaal en cultureel nut zijn voor het kind en in overeenstemming zijn met de strekking van artikel 29; b. internationale samenwerking aan te moedigen bij de vervaardiging, uitwisseling en verspreiding van dergelijke informatie en materiaal uit een verscheidenheid van culturele, nationale en internationale bronnen;

c. de vervaardiging en verspreiding van kinderboeken aan te moedigen; d. de massamedia aan te moedigen in het bijzonder rekening te houden met de behoeften op het gebied van de taal van het kind dat tot een minderheid of tot de oorspronkelijke bevolking behoort; e. de ontwikkeling aan te moedigen van passende richtlijnen voor de bescherming van het kind tegen informatie en materiaal die schadelijk zijn voor zijn of haar welzijn, indachtig de bepalingen van de artikelen 13 en 18. Artikel 18 Verantwoordelijkheid van de ouders

1. De Staten die partij zijn, doen alles wat in hun vermogen ligt om de erkenning te verzekeren van het beginsel dat beide ouders de gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen voor de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Ouders of, al naar gelang het geval, wettige voogden, hebben de eerste verantwoordelijkheid voor de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Het belang van het kind is hun allereerste zorg.
2. Om de toepassing van de in dit Verdrag genoemde rechten te waarborgen en te bevorderen, verlenen de Staten die partij zijn passende bijstand aan ouders en wettige voogden bij de uitoefening van hun verantwoordelijkheden die de opvoeding van het kind betreffen, en waarborgen zij de ontwikkeling van instellingen, voorzieningen en diensten voor kinderzorg.
3. De Staten die partij zijn, nemen alle passende maatregelen om te waarborgen dat kinderen van werkende ouders recht hebben op gebruikmaking van diensten en voorzieningen voor kinderzorg waarvoor zij in aanmerking komen. Artikel 13 Vrijheid van meningsuiting

1. Het kind heeft het recht op vrijheid van meningsuiting; dit recht omvat mede de vrijheid inlichtingen en denkbeelden van welke aard ook te vergaren, te ontvangen en door te geven, ongeacht landsgrenzen, hetzij mondeling, hetzij in geschreven of gedrukte vorm, in de vorm van kunst, of met behulp van andere media naar zijn of haar keuze.
2. De uitoefening van dit recht kan aan bepaalde beperkingen worden gebonden, doch alleen aan de beperkingen die bij de wet zijn voorzien en die nodig zijn: a. voor de eerbiediging van de rechten of de goede naam van anderen; of b. ter bescherming van de nationale veiligheid of van de openbare orde, de volksgezondheid of de goede zeden.

Naam: J.Aalders

Adres: Rietgansplein 23

Postcode: 6883 DT

Woonplaats: Velp

Provincie: Gelderland

Land: Nederland

T: 0268440431

M: 0610722063

E: j.aalders5@chello.nl

www.kinderombudsman.nl