Politie Groningen

Zondag 25 mei 2008

Provincie Groningen, 25-05-2008

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 17-jarige fietser uit Groningen is zaterdagochtend gewond geraakt. De jongeman stak de Koningsweg in zijn woonplaats over zonder uit te kijken. Een 46-jarige automobilist uit Groningen kon de jongen niet meer ontwijken. De fietser liep bij de val een gebroken tand en een pijnlijke schouder op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: autos en woning beklad

De politie heeft zaterdagochtend een 35-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt ervan verdacht aan het Baken in Groningen twee autos en een woning te hebben beklad met verf. Een verfspoor leidde in de richting van de woning van de verdachte. In zijn container werd een leeg verfblik van dezelfde kleur gevonden. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de verfactie is geweest.

Groningen: twee gewonden bij kopstaart-botsing

Een echtpaar uit Groningen, 75 en 79 jaar, is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man stopte op de Laan 1940-1945 voor een verkeerslicht. Een achteropkomende 34-jarige automobilist uit Groningen had dit te laat door. Een aanrijding was het gevolg. De auto van het echtpaar schoot over de kruising en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Beide inzittenden zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De veroorzaker van de aanrijding kwam met de schrik vrij. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: gans geraakt door pijl

De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen vermanend toegesproken. De jongen was aan de Lutsborgsweg in Haren met een pijl en boog bezig geweest. Hierbij is een gans geraakt. Vermoedelijk is de pijl alleen tussen de veren terecht gekomen. Aangezien de gans jongen heeft, heeft het personeel van de dierenambulance besloten het dier niet uit het water te halen. De jongen krijgt waarschijnlijk een alternatieve straf via Halt.

Groningen: inbreker auto aangehouden

Een 31-jarige Stadjer is zaterdagavond aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Getuigen hadden gezien dat de man een ruitje intikte van een geparkeerde auto aan de Korreweg in Groningen. Uit de auto nam hij een navigatiesysteem weg. Later die avond werd dezelfde man weer gezien, toen hij in een winkel goederen te koop aanbood. Hierop is hij door de eigenaar van de auto aangehouden en overgedragen aan de politie. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: klompenman beledigt en bedreigt

De politie heeft zaterdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wilde in de Poelestraat een horecagelegenheid in. De toegang werd hem geweigerd, omdat hij klompen aan had. De man wilde naar binnen, omdat zijn dochter nog binnen was. Toen de politie wilde bemiddelen, begon de Stadjer de agenten te beledigen. Hierop is de man aangehouden. Dit was voor de man kennelijk aanleiding om bedreigingen in de richting van de agenten te uiten. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding na scheve neus

Een 18-jarige man uit Oude Pekela is zaterdag aangehouden voor mishandeling. Een 45-jarige man uit Groningen verklaarde dat hij een ruzie tussen twee mensen wilde sussen. De Pekelder had daarop uitgehaald naar de Stadjer. De Stadjer liep daarbij een scheve neus en verwondingen in het gezicht op. Hij moest zich onder
doktersbehandeling stellen. De Pekelder is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: aanhoudingen bij bedrijfsinbraak

Drie broers uit Engeland, 14-17 jaar, zijn zaterdagochtend aangehouden. Het trio stond met een auto bij een bedrijf aan de Abramskade in Hoogezand. Ze waren materialen van het bedrijventerrein aan het inladen. Het gaat vooral om roestvrijstalen buizen. Het drietal was op het terrein gekomen door over een hek te klimmen. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor ander onderzoek. Het is nog onduidelijk wie de auto heeft bestuurd.

Muntendam: drie bekeuringen voor motorrijder

Een 51-jarige man uit Nieuwe Pekela heeft zaterdagmiddag drie bekeuringen gekregen. De man reed op een crossmotor langs het spoor aan de Duurkenakker in Muntedam. Voor de crossmotor was geen kenteken afgegeven. Bovendien had de man geen rijbewijs bij zich. Hij is bekeurd voor rijden zonder verzekering, niet kunnen tonen van een rijbewijs en rijden langs de spoorbaan.

Wildervank: vrouw gewond bij kopstaart-botsing

Een 38-jarige vrouw uit Wildervank is zaterdagmiddag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed over de Woortmanslaan in haar woonplaats. De 33-jarige automobilist uit Wildervank die voor de vrouw reed, moest remmen. De vrouw zag dit te laat en botste op haar voorganger, die vervolgens weer op zijn voorganger botste. De andere twee bestuurders kwamen met de schrik vrij. Een familielid van de aangereden auto kwam naar de plaats van de aanrijding. Hij hield zich vervelend op, suggereerde dat het een bewuste aanrijding was geweest en negeerde aanwijzingen van agenten. Hierop is de 37-jarige Veendammer aangehouden.

Veendam: aanhoudingen na onenigheid

De politie heeft zaterdagavond drie personen aangehouden na onenigheid in de Boermastraat in Veendam. Er was door een woordenwisseling onenigheid ontstaan tussen vier personen. De drie aangehouden personen gingen op een gegeven moment met de auto weg uit de Boermastraat. Bij het wegrijden heeft een 29-jarige vrouw uit Winschoten een kras gemaakt op de auto van een 39-jarige man uit Veendam. Toen de vrouw hierop werd aangesproken werden twee kennissen van haar boos. Het gaat om twee mannen uit Veendam van 25 en 30 jaar. Dit resulteerde in klappen en trappen in de richting van de 39-jarige. Hij liep hierbij kneuzingen op in zijn gezicht. Hierop zijn beide mannen aangehouden voor mishandeling. De vrouw is aangehouden voor vernieling. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: autodieven betrapt

Twee jongens uit Veendam, 16 en 17 jaar, zijn zaterdagnacht aangehouden. Getuigen zagen de jongens zich verdacht ophouden bij een auto aan de Straat Bali in Veendam. De gealarmeerde politie trof de jongens in de auto aan. Zij hadden diverse inbrekersgereedschappen bij zich. Het was zichtbaar dat de auto doorzocht was. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Ter Apel e.o.: verkeerscontrole

De politie heeft rondom het Jiprockfestival het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: niet handsfree bellen (3x), overschrijding maximum snelheid (3x), binnenbochten nemen (1x), verboden (blauwe) verlichting voeren op de auto (1x).

Veendam: aanhoudingen na ruzie op straat

De politie heeft in de Kerkstraat in Veendam zaterdagnacht zes personen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij. Twee groepen bleken over en weer aan het trekken en duwen te zijn. Twee mannen hadden hierbij verwondingen in het gezicht opgelopen. Mede op basis van camerabeelden kon de politie zes mannen, 18-31 jaar, uit Wildervank en Veendam aanhouden. Eén van de mannen was aangehouden voor het niet opvolgen van de aanwijzingen van agenten. Hij is na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd. Eén persoon is aangehouden voor het beledigen van agenten. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Hij is, net als de andere vier aangehouden personen, ingesloten voor nader onderzoek.

Garmerwolde: rijbewijs bromfietser ingevorderd

Een 16-jarige bromfietser uit Ten Boer moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren. De jongen reed met een snelheid van 77 km/uur over een fietspad langs de N360 bij Garmerwolde. De maximum toegestane snelheid is hier 40 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Het bleek de tweede keer dit jaar te zijn, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie bepaalt wanneer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

Oldehove: motorrijder onderuit

Een 44-jarige motorrijder uit Grootegast is zaterdagmiddag gewond geraakt. De man verloor in een bocht op de Barnwerderweg in Oldehove de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Hier kwam hij ten val. Hij is met pijn aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Leek: verkeerscontrole

De politie heeft zaterdag aan de Lindensteinlaan in Leek het verkeer gecontroleerd. In totaal reden 32 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Daarnaast zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: bromfiets met te hoge constructiesnelheid (1x), rijden met ingenomen kentekenbewijs (1x), geen gordel (3x), geen kinband aan helm (1x), kentekenbewijs niet kunnen tonen (2x).

Appingedam: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Siddeburen. De man reed met hoge snelheid over de parallelweg van de N33. Hij verminderde geen vaart bij het passeren van fietsers. Op de Holeweg bij Meedhuizen is hij geklokt op een snelheid van 113 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 60 km/uur is. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie bepaalt wanneer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

Roodeschool: fietsster gewond door defecte remmen

Een 17-jarige fietsster uit Winsum is zaterdagavond gewond geraakt. De jonge vrouw fietste over de Tilweg en wilde de Hooilandseweg oversteken. Doordat haar remmen dienst weigerden, botste ze op een voorbij komende auto. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Technisch onderzoek wees uit dat de remmen van haar fiets defect waren. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Warffum: auto te water

Een 20-jarige automobilist uit Middelstum is zaterdagnacht te water geraakt. De man reed over de Onderdendamsterweg in Warffum. In een flauwe bocht is hij rechtdoor gereden en in het naastgelegen water beland. De man kon op eigen kracht het voertuig verlaten en kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Winsum: sleutelbos verraad inbreker

De politie heeft zaterdagnacht een 37-jarige man uit Leusden aangehouden. De man sprak in de Westerstraat in Winsum surveillerende agenten aan of zij misschien melding hadden gehad van een gevonden sleutelbos met opvallende sleutelhanger. De agenten wisten dat er eerder die avond aan de Meander in Winsum een insluiping was geweest. De bewoner had een inbreker overlopen. De inbreker verloor onderweg een sleutelbos met opvallende sleutelhanger. Het signalement van de inbreker kwam overeen met de man die de agenten aansprak. Hierop is de man uit Leusden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Farmsum: snorfietsster gewond

Een 20-jarige snorfietsster uit Zuidlaren is zaterdagnacht gewond geraakt. De vrouw reed over de Oosterhorn in Farmsum. Op een gegevenmoment kwam ze met haar trapper tegen de stoeprand en kwam ten val. Ze is met diverse verwondingen aan haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Delfzijl: man aangehouden na belediging

De politie heeft zaterdagnacht een 40-jarige man uit Emmen aangehouden. De man liep over de Schoolstraat in Delfzijl. Agenten reden op de man af en vroegen hem op de stoep te gaan lopen. Hierop beweerde de man te zijn aangereden door de agenten. Hij bleef maar schreeuwen en wilde niet van de weg afgaan. Hierop wilden agenten hem bekeuren voor openbare dronkenschap. In eerste instantie wilde de man geen identiteitsbewijs tonen. Toen hij dat uiteindelijk toch deed, begon hij de agenten luidkeels te beledigen. Hierop is de man aangehouden. Hij bleef zich verzetten en bleef beledigende uitingen doen. Agenten konden de man met gepast geweld insluiten ter ontnuchtering. De politie maakt proces-verbaal op.