Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 25-05-2008

Onder invloed

DRENTHE- Op verschillende plaatsen in Drenthe heeft de politie zaterdagavond bestuurders aangehouden die met drank op achter het stuur zaten.

BEILEN Op de Vonderkampen is een 28-jarige Beilenaar aangehouden. De man viel op doordat hij zonder helm op zijn scooter reed. Bij na vraag bleek de man ook niet te beschikken over een verzekering en een legitimatiebewijs. De alcoholtest leverde een resultaat van 355µg/l (0,8 promille) op. De man krijgt voor de verschillende overtredingen een bekeuring. (08139274)
ASSEN - Op de Jan Fabriciusstraat is een 60-jarige automobilist uit Assen aangehouden. 295µg/l (0,7 promille). De man kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd.

NIEUW WEERDINGE De politie heeft op de Tramwijk ZZ een 46-jarige vrouw uit Roswinkel gecontroleerd op het rijden onder invloed. Aanleiding was een melding van een aanrijding. De vrouw zelf heeft niet vernomen. Met een resultaat van 1220 µg/l (2,8 promille) had de vrouw veel te veel drank op achter het stuur. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (08-139224)

HOLLANDSCHEVELD Een 63-jarige man uit Hollandscheveld werd door surveillerende agenten gecontroleerd op het Zuideropgaande. De man kreeg een bekeuring (495µg/l (1,1 promille) (08-139233)

HOOGEVEEN Op de Ericalaan is een 36-jarige bestuurder uit Smilde gecontroleerd (390µg/l (0,8 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat de man al eerder voor rijden onder invloed in aanraking is geweest met politie en justitie. (08139247)

Ook zondagmorgen heeft de politie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

ASSEN Op de Mr P.J. Troelstralaan is een 27-jarige Assenaar gecontroleerd. De bestuurder rede op de kruising met de Nobellaan bijna een bikepatrol van de sokken. De man kreeg een bekeuring voor het niet verlenen van voorrang. Ook werd hij bekeurd voor het rijden onder invloed (280µg/l, 0,6 promille).(09-139296)

COEVORDEN Op de N34 werd een 38-jarige Coevordenaar gecontroleerd. De man viel op omdat hij al slingerend over de weg reed. (805µg/l, 1,9 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (08-139320)

MEPPEL Een 21-jarige automobilist uit Hasselt is op de Werkhorst gecontroleerd. Het resultaat 330µg/l 0,8 promille) was goed voor een aantekening voor de beginnend bestuurder en een rijverbod

(08-139339)

COEVORDEN De politie heeft een 20-jarige man uit Coevorden bekeurd toen hij rond kwart voor drie zondagmorgen met een drankfles aan de mond over straat zwalkte. De man kreeg een boet opgelegd voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Dit is niet toegestaan volgens de Algemene Plaatselijke Verordening. (08-139326)

Hardrijders gepakt

BORGER Door de politie is zaterdag het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Wildervank ingevorderd. Op de N374 werd een snelheid van 142km/uur geconstateerd (08139232)

MEPPEL Op de Hoogeveenseweg is zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden met het lasergun. Een 29-jarige Hoogevener reed 56 km/uur te hard. Het rijbewijs is ingevorderd.(08139236)

Politie onderzoekt auto inbraken

HOOGEVEEN Zaterdag zijn er bij de politie vier meldingen binnengekomen van auto inbraken. Op de Veenluydenstraat, de K. de Raadstraat, Willem de zwijgerweg en de Meteoren laan werden autos opengebroken. Onder andere navigatie apparatuur werd weggenomen. De politie is een onderzoek gestart. (08139086/119/131/151)

Diefstal uit winkel

EMMEN De politie heeft een 43-jarige winkeldief uit Emmen aangehouden bij een winkel aan de Wilhelminastraat. Uit de winkel werd bier gestolen. De man heeft een winkelverbod gekregen en mag voorlopig niet meer in de winkel verschijnen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden(08-139120)

Spiegel van auto getrapt

COEVORDEN De politie is een onderzoek gestart nadat meermalen spiegels van autos zijn getrapt in de Batavierstraat. In de nacht van zaterdag op zondag was het opnieuw raak. De politie vraagt eigenaren om vooral wel aangifte te doen zodat er een compleet beeld ontstaat. (08-139336)

Bedreiging

ASSEN Door de politie is een 40-jarige Assenaar aangehouden. De man heeft een dagvaarding gekregen. Bij het theater aan Het kanaal zou de man twee anderen met een mes bedreigd hebben. Het mes is aangetroffen in de fietstassen van de man. (09139206)

Onrust in het dorp

WESTERBORK De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bemoeienis gehad met verschillende incidenten in de plaats Westerbork. Er is wat ruzie tussen verschillende personen. De politie heeft een 20-jarige inwoner van het dorp aangehouden in het kader van de wet wapens en munitie voor het voorhanden hebben van oa een knuppel en een mes. Ook is een 22-jarige Westerborker aangehouden. De man zou met een vuurwerkpistool een 16-jarig meisje hebben bedreigd. De politie stelt onderzoek in. (08-139317/290)

Zware mishandeling

ASSEN De politie heeft zondagmorgen een 17-jarige Assenaar aangehouden voor mishandeling. Bij een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat is ruzie ontstaan tussen de verdachte en de 16-jarige aangever uit Assen. Bij deze ruzie werd met een glas geslagen. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. (08-139323)

Politie onderzoekt vechtpartij

EMMEN De politie is een onderzoek gestart na een vechtpartij tussen twee mannen van 35 en 38 jaar oud (respectievelijk afkomstig uit Sellingen en Mussel)op de Hoofdstraat. Zaterdagmiddag rond half vijf werden surveillerende agenten door omstanders geattendeerd op de vechtpartij. Bij de vechtpartij zou mogelijk sprake zijn van een vuurwapen. De 35-jarige man brak zijn neus bij de vechtpartij. De politie heeft beide mannen aangehouden en stelt een nader onderzoek in. (08-139194)

Auto op zn kant

SCHOONOORD Zaterdagmorgen tegen tien uur kwam er bij de politie een melding binnen van een ongeval op de Slenerweg. Een 64-jarige bestuurder uit Schoonoord raakte hierbij onder andere gewond aan zijn hoofd. De man reed met auto en aanhanger over de Slenerweg van Noord-Sleen naar Schoonoord. Door nog onbekende oorzaak begon de aanhanger te wiebelen en is de auto onbestuurbaar geworden. De auto raakte een lantaarnpaal en boom om vervolgens op de kant tot stilstand te komen. (08-139098)

Auto tegen boom

GIETEN Een 39-jarige automobilist uit Gasselternijveen is zaterdagmorgen met zijn auto in de sloot terechtgekomen. De man reed samen met een 19-jarige passagiere van Gasselternijveen in de richting van Gieten. Bij het uit komen van de bocht op de Veenhof kwam de man door onbekende redenen in de berm. Door een stuurcorrectie te geven botste de man in de tegenoverliggende berm tegen een boom en kwam in de sloot tot stilstand. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. (08139126)

Botsing twee autos

FLUITENBERG De politie heeft zaterdag net na het middaguur geassisteerd na een ongeval tussen twee autos. Op de Fluitenbergseweg, ter hoogte van een horecagelegenheid zijn twee autos op elkaar gebotst. De 53-jarige bestuurder afkomstig uit Hebelermeer kwam uit Hoogeveen en wilde afslaan richting de horecagelegenheid. Uit tegengestelde richting kwam een 21-jarige automobilist met vier passagiers. Hij botste op de tegemoetkomende auto. De vier passagiers zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (08139127)

Motor onderuit

ASSEN op de Dr. A.F. Philipsweg is zaterdag aan het eind van de middag een 45-jarige motorrijder uit Westerbork onderuit gegaan. De man verklaarde dat hij de bocht niet meer kon houden. Aangezien hij zijn 9 jarige zoon achterop de motor had, is hij de stoep opgereden en op het gras onderuit gegaan. De jongen is er verder goed van afgekomen, de vader is met klachten aan de ribben naar het ziekenhuis overgebracht. (08139197)

Man overlijdt na val

EELDE Zaterdag aan het eind van de middag is een 52-jarige man uit Overschild overleden na een val van een kar. Lees meer op het homepage bericht. (09-139211)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met 0592 451280.