PRESS RELEASE
25 mei, 2008

Grotere voorsprong in kampioenschap na tweede plaats Enerverende race Carlo van Dam op Motegi

MOTEGI - De Nederlandse Toyota Team TOM's coureur Carlo van Dam vergrootte vandaag met zijn achtste podiumplek uit acht races zijn voorsprong in de tussenstand van het Japanse Formule 3 kampioenschap. Op het natte circuit van Motegi ging de vanaf pole position vertrokken Carlo lange tijd aan de leiding, werd van de baan getikt, maar wist zich in de laatste ronden weer op te werken van een vijfde naar de tweede plaats. Mede omdat hij gisteren op Motegi reeds de eerste race van dit weekeinde wist te winnen en zijn naaste rivalen vandaag uitvielen, heeft Carlo na acht van de achttien races een forse voorsprong genomen in het gevecht om de Japanse Formule 3 titel.

"Een enerverende race", vat Carlo samen. "Het regende voor de start en op de radarbeelden konden we zien dat het harder zou gaan regenen. Daarom kozen we voor nieuwe regenbanden. Je moet weten dat het

Carlo van Dam werd vandaag tweede op Motegi, ronde acht om het Japanse Formule 3 kampioenschap 2008. MORIYAMA

profiel van de regenbanden waar we hier mee rijden vrij agressief is en bij voldoende regen is dat OK, maar op een niet zo natte baan kost het je betrekkelijk veel snelheid. Ik had een goede start en liep meteen weg van het veld, maar de regen zette niet door en de baan droogde op. Zo kwamen vanzelf de coureurs die op gebruikte regenbanden waren gestart dichterbij, maar ze kwamen me niet voorbij. Uiteindelijk werd ik door een nogal optimistische actie van Cozzolino eraf geramd, maar gelukkig kon ik via de grindbak de baan weer op en lag ik nog vijfde. De laatste ronden van de race waren nogal hectisch: Cozzolino schakelde zichzelf uit en mijn teamgenoten klapten op elkaar. Ik wist alsnog op te klimmen naar de tweede plaats. Natuurlijk wil je altijd winnen, ik lag lang op kop en als het, zoals voorspeld, harder was gaan regenen waren we denk ik net als gisteren niet te verslaan geweest. Ik heb echter onder de streep het maximale uit deze enerverende race weten te halen en mijn voorsprong in het kampioenschap flink kunnen vergroten."

De negende en tiende race worden op 7 en 8 juni as. verreden op het TI circuit van Aida.

Uitslag Japanse Formule 3 kampioenschap, race 8 (Motegi, 25 mei): 1. H. Yasuda (Jap, Dallara), 41 min 12 sec 548, 2. C. van Dam (Ned, Dallara) at 10 sec 451, 3. K. Saga (Jap, Dallara) at 15 sec 708.