Politie Gelderland-Zuid

Grote verkeerscontrole

Geldermalsen, 25-05-2008 o Zaterdagavond en nacht is in samenwerking met verschillende opsporingsdiensten een grote alcohol- en verkeerscontrole gehouden in Geldermalsen.

Aan de controle werkten 40 agenten van politieteam Geldermalsen en het team Verkeershandhaving, het Korps Landelijke Politie Diensten, de douane- en belastingdienst en het alcoholteam van Veilig Verkeer Nederland mee.

De controle vond plaats tussen 21.00 en 03.00 uur op het industrieterrein in Waardenburg waar een statische controleplaats was ingericht. Daarnaast zijn in de directe omgeving op wisselende locaties voertuigen gecontroleerd op verkeerstechnische aspecten, alcohol- of drugsgebruik en de Wet wapens en munitie.

Resultaten
Aan de blaastesten werkten 510 bestuurders mee. Zes personen hadden teveel alcohol gedronken; 665 ugl. was het hoogte resultaat terwijl wettelijk 220 ugl is toegestaan. 26 Personen zijn bekeurd voor het niet dragen van een gordel; 19 bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Twee personen zijn aangehouden voor belediging van een politieagent. De overige 37 bekeuringen zijn onder andere gegeven voor het voeren van mistlichten, gladde banden, getinte ramen, te hard rijden of teveel geluid produceren. In totaal is dus 88 keer bekeurd. (01)