Ingezonden persbericht


Jonge hartpatiënten touren in Rolls Royces

Den Haag ­ 20 mei 2008
Zo'n 60 hartpatiënten tussen de 6 en 18 jaar genieten zondag 25 mei van een bijzondere tocht in een Rolls Royce of Bentley door Leiden en omstreken. Met deze dag trakteren Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en de Mascotte, een vereniging van Rolls-Royce en Bentley-eigenaren, de jonge hartpatiënten op een verwendag met verschillende activiteiten.

Reis door het hart
De dag begint met een rondleiding in Oegstgeest in CORPUS, het nieuwe belevingscentrum rond het menselijk lichaam. De hartpatiënten kunnen hier bijvoorbeeld een reis door het hart maken. Vervolgens maakt de stoet Rolls Royces en Bentleys onder politiebegeleiding een tocht door Leiden en stopt voor een uitgebreide lunch bij Sligro. 's Middags gaat de tocht verder naar Noordwijk waar de kinderen en jongeren een rondleiding krijgen in Space Expo.

25.000 jonge hartpatiënten in Nederland
Er zijn in Nederland ongeveer 25.000 kinderen en jongeren onder de 18 jaar met een aangeboren hartafwijking. Ieder jaar komen daar zo'n 1.300 nieuwe hartpatiëntjes bij. De overlevingskansen van kinderen met aangeboren hart- en vaatziekten zijn de afgelopen veertig jaar aanzienlijk verbeterd. Toch kan niet elk kind optimaal worden geholpen. Veel jonge hartpatiënten hebben snel last van moeheid en kortademigheid doordat het hart te weinig zuurstof door het bloed pompt. Ook moeten ze vaak naar het ziekenhuis, voor controle of voor een operatie en zijn dus vaker afwezig van school. Jump draagt graag bij aan de kwaliteit van leven en zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

()

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht