Ingezonden persbericht


Persbericht 36e Ronde van het Lage Land

PERSBERICHT

36e Ronde van het Lage Land

op zondag 25 mei

Zo'n 120 junioren uit heel Nederland nemen zondag 25 mei deel aan de Ronde van het Lage Land. Deze klassieke wegwedstrijd, die alweer de 36e editie beleeft, wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Noord-Holland in samenwerking met het aan DTS gelieerde comité Ronde van Wormerveer, de plaats waar start en finish van deze wedstrijd is.

Die samenwerking begon twee jaar geleden en kan nu al als een groot succes worden bestempeld. De Marktstraat, in het centrum van Wormerveer, is een uitgelezen locatie voor een wielerwedstrijd waar tijdens de vorige twee edities veel publiek op de been was.

Gezien het succes van de Ronde van Noord-Holland van vorige maand rekent de organisatie ook dit keer op veel publiek, zowel langs de route als in de aankomstplaats.

Bij de veertig ploegen van elke drie renners die in Wormerveer van start gaan, dit keer twee Belgische teams, zodat de wedstrijd ook een internationaal tintje heeft.

Toch mag verwacht worden dat de Nederlanders de hoofdrol spelen. Met name de Noord-Hollandse brigade van Sinnigebouw is met tien man sterk vertegenwoordigd. Naast Peter Koning, de glorieuze winnaar van vorig jaar, mogen ook Leon Commandeur uit Sint Pancras, Yoeri Havik uit Assendelft en Dex Groen uit Tuitjenhorn, de provinciale kampioen, tot de favorieten worden gerekend.

De route is nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar. Na de start in Wormerveer voert de 130 km lange wedstrijd via Graft-De Rijp en de Schermer naar Heerhugowaard en vervolgens langs Obdam, Niedorp, Opmeer en Wieringermeer naar Medemblik waar op de kaasmarkt een premiesprint wordt gehouden. Vervolgens gaat de karavaan via Wervershoof en Zwaagdijk-Oost langs Wognum en Spierdijk naar De Goorn voor de tweede premiesprint.

De renners vervolgen dan hun route langs Schermerhorn en door de Beemster naar Purmerend. Vandaaruit gaat het naar Spijkerboor en via de smalle Starnmeerdijk terug naar Zaanstad. Vanaf de Provincialeweg N246 gaat het dan naar de Kerkstraat, Noorderstraat en Krommenieërrijweg naar de finish in de Markstraat ter hoogte van café De Kroon.

Bij een gemiddelde snelheid van 45 km per uur zal de finish omstreeks 15 uur zijn.

Het programma voor 25 mei in Wormerveer is:

12.00 uur start Ronde van het Lage Land|
12.15 uur wedstrijd voor nieuwelingen over 40 km
13.30 uur wedstrijd voor amateurs B over 50 km
circa 15.00 uur Finish Ronde van het Lage Land
15.45 uur Wedstrijd voor elite/beloften en amateurs A over 80 km.

Stichting Ronde van Noord-Holland