Gemeente Utrecht

Utrecht op wielen tijdens Sport Experience

Fietsen, skaten, BMX-en, handbiken, mountainbiken en skeeleren; het is allemaal mogelijk tijdens de eerste Sport Experience Utrecht op wielen. Op 25 mei van 12.00 tot 16.00 uur in Park Transwijk en op wielercentrum De Nedereindse Berg. Voor alle activiteiten is veel materiaal aanwezig, maar neem vooral ook zelf je fiets, skateboard of skeelers mee! Burgemeester Aleid Wolfsen geeft om 13.30 het startschot voor de 'Dikke Banden Race' voor kinderen.

Bezoekers kunnen tijdens deze vijfde editie van Sport Experience onder andere een spinningles volgen, meedoen aan een skeelertocht of aan een officiële wielerwedstrijd met de renners van de Nederlandse wielerploeg. Zelfs schaatsen kan nog op 25 mei. Ook valt er veel te zien, zoals demo's trailbiken en inlineskaten. De beste skateboarders en bmx-fietsers geven spectaculaire demonstraties in het skatepark. Iedereen kan meedoen. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar wordt in park Transwijk de Rabo Dikke Banden Race georganiseerd. Een fietswedstrijd voor kinderen op hun gewone fiets. Voor de deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen en elke deelnemer krijgt een aandenken.

De middag wordt mede vormgegeven door Utrechtse sportverenigingen. Het volledige overzicht van de deelnemende sportverenigingen en het programma zijn terug te vinden op www.sportexperienceutrecht.nl. Tussen de beide locaties rijdt een buspendeldienst. Bezoekers kunnen daar gratis gebruik van maken en op die manier beide locaties bezoeken.

Sport Experience Utrecht is opgezet om Utrechters van alle leeftijden en van verschillende culturen via sport met elkaar in contact te brengen. Sport is leuk en gezond en draagt bovendien bij aan opvoeding en integratie. De gemeente wil zoveel mogelijk Utrechters aan het sporten krijgen; dit soort sportevenementen helpen daarbij. Op een laagdrempelige en uitnodigende manier kunnen kinderen, jongeren en ook hun ouders kennismaken met de meest uiteenlopende sporten.

De gemeente Utrecht organiseert dit jaar negen Sport Experience Utrecht-evenementen, waarvan zes speciaal gericht zijn op bewoners in de wijken en drie voor de hele stad toegankelijk zijn.