NCRV

Keyzer & De Boer Advocaten

Tijn Docter en Olga Zuiderhoek versterken de cast

Zondag 25 mei 2008
22.00 uur, Nederland 1

Ninaâs zaak in deze aflevering van Keyzer & De Boer Advocaten is geïnspireerd op de zaak van journalist Teun van der Keuken, die zich in 2004 aangaf als chocoladecrimineel, omdat hij door het consumeren van chocolade medeverantwoordelijk is voor de misdaden die worden begaan op de cacaoplantages in met name Ivoorkust. Het OM heeft geweigerd van der Keuken voor dit feit te vervolgen. Toen van der Keuken zelf de chocoladereep Tony Chocolonely op de markt bracht, kwam het alsnog tot een rechtszaak omdat een fabrikant claimde dat Tony Chocolonely het predikaat 100% slaafvrije chocola niet zou kunnen waarmaken.

Maarten krijgt in deze aflevering een zaak in zijn maag gesplitst waar hij absoluut niet op zit te wachten. Een fundamentele dierenactivist wordt ervan beschuldigd een nertsenfokker halfdood te hebben geslagen. Probleem is dat de verdachte in alle toonaarden zwijgt. Als het Maarten lukt het vertrouwen van zijn cliënt te winnen, komt hij erachter dat de jongen zwaar onder invloed staat van zijn oudere broer en begint Maarten te twijfelen of zijn cliënt wel zo schuldig is als hij zelf beweert.

Net nu de relatie van Nina en Carel op een dieptepunt is beland, treffen ze elkaar in de rechtszaal, waar Nina een fair trade kledingwinkel bijstaat. Een naastgelegen modezaak eist per kort geding dat het bordje â100% slaafvrijâ uit de etalage verdwijnt.

In deze serie zijn gastrollen weggelegd voor Marcel Faber, Tijn Docter, Olga Zuiderhoek, Kenneth Herdigein en Jaap Spijkers. Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriette Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff.