Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Thema: Mooi Dichtbij

Zondag 25 mei: Dag van het Park

Den Haag, 16 mei 2008

Op initiatief van de 125-jarige ANWB organiseren meer dan 60 gemeenten in Nederland op 25 mei de vierde editie van de Dag van het Park. Met deze dag vraagt de ANWB aandacht voor groen in de stad. Parken veranderen die dag in levendige plekken voor cultuur, sport, educatie en recreatie. Met name voor kinderen worden veel leuke activiteiten georganiseerd.

Het thema van deze editie is 'Mooi Dichtbij'. Dat is ook een van de thema's van het 125-jarig jubileum van de bond. Vanaf zijn oprichting zet de ANWB zich in voor een mooi Nederland, ook dichtbij huis, in de stad. De basis hiervoor zijn de landelijke, regionale en lokale ledenonderzoeken van de ANWB die steeds weer aantonen dat leden groot belang hechten aan parken, plantsoenen en speelplekken in hun directe woonomgeving.

Hoewel 'groen' de laatste jaren steeds meer aandacht van de rijksoverheid krijgt, blijven deze plekken voor openluchtrecreatie, sport en spel onder toenemende druk staan. Doel van de Dag van het Park is om de waarde van parken onder de aandacht van bewoners en bestuurders te brengen.

De landelijke opening van de dag van het Park vindt dit jaar om 13.00 uur op feestelijke wijze plaats in het Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam.

Voor meer informatie over de opening en de andere programma's, kijk op www.dagvanhetpark.nl