Gemeente Alkmaar


Naar buiten tijdens de 'Dag van het Park'!

De zon schijnt op onze neus, het voorjaar breekt weer aan. Tijd voor een fikse wandeling of eerste fietstocht naar één van de parken die Alkmaar rijk is. Dus haal fiets en wandelschoenen maar uit de kast, de 'Dag van het Park' lonkt!

Op zondag 25 mei organiseert de gemeente Alkmaar, samen met de ANWB, van 12.00 tot 17.00 uur de 'Dag van het Park'. Op deze dag zet Alkmaar één van haar mooiste parken, de Rekerhout, in het zonnetje. Maak (opnieuw) van dichtbij kennis met het mooie groen in de Rekerhout en doe mee met de activiteiten die door de vele vrijwilligers georganiseerd worden!

Activiteiten

Van 12.00 tot 17.00 uur worden er verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie georganiseerd. Zo start er om 13.00 uur een muziekoptocht in winkelcentrum de Mare, die loopt via de hoofdwandelroute naar de Kinderboerderij en de Kruidentuin. Op de Kinderboerderij opent wethouder Simon Binnendijk een markt en op het trapveld bij de Laan van Straatsburg wordt om 14.30 uur een voetbalclinic georganiseerd.

Mooi Dichtbij

Het thema van dit jaar is 'Mooi Dichtbij'. Hiermee proberen de gemeente Alkmaar en de ANWB de aandacht op mooie (groene) plekjes in de buurt te vestigen. Waar ook in Alkmaar; overal zijn niet ver van huis plekken te vinden waar mooi gewandeld, gefietst of gepicknickt kan worden. Want naast de Rekerhout, liggen ook de parken Alkmaarderhout, Geestmerambacht, Oosterhout en Oudorperhout op fiets- en loopafstand.