Ingezonden persbericht

Museum Volkenkunde, zondagmiddaglezing: Brabants bont in Afrika
25 mei 2008
Museum Volkenkunde
Leiden

'Kom naar mijn slaapkamer op je sandalen', 'Het brein van Kofi Anan' en 'Het oog van mijn rivale': zo maar 3 namen die West-Afrikaanse vrouwen aan de hoog gewaardeerde, exclusieve en kostbare ontwerpen van de Nederlandse VLISCO fabriek hebben gegeven. In de extra zondagmiddaglezing Brabants Bont in Afrika vertelt conservator Afrika, drs. Annette Schmidt, het bijzondere verhaal van een fel begeerd Nederlands product en hoe dat de mode in West-Afrika bepaalt.

Het succes van de galerijtentoonstelling 'Brabants bont in Afrika' vraagt om extra aandacht. Een goede reden om een lezing toe te voegen aan de succesvolle reeks zondagmiddaglezingen, die de afgelopen maanden in het museum plaatsvond. Lezingen over een actueel onderwerp, gevolgd door een gezellige borrel. De lezing van aanstaande zondag begint om half vier en duurt ongeveer drie kwartier, waarna er tijd is om de tentoonstelling te bezoeken. In museumrestaurant Midi Mondial kan daarna onder het genot van een lekker drankje worden nagepraat met de lezinggever.
De arrangementsprijs is ^ 10,00 (lezing en borrel, inclusief museumentree). Museumkaarthouders, leden van de Vriendenvereniging en studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden betalen de speciale prijs van 5 euro.

Brabants bont in Afrika
Galerijtentoonstelling over de betekenis van Nederlands bedrukt katoen en zijn wonderlijke verbondenheid met West-Afrika in Museum Volkenkunde
tm 29 juni 2008

Entree:
Woensdag gratis entree tot de vaste tentoonstelling
Museumkaart geldig

Volwassenen ^ 7,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar, 65+ en CJP ^ 4,00
Toeslag tentoonstelling 'ALS HET IJS SMELT' ^ 1,00

Museum Volkenkunde | Steenstraat 1 Leiden | openingstijden: di tm zo 10.00-17.00 uur | gesloten op ma, 3 okt, 25 dec, 1 jan. | entree: 7,50, 4,00, MK geldig | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl | elke woensdag gratis entree tot de vaste tentoonstelling en de galerijtentoonstellingen.
________________

---