Joke Hermsen en Belle van Zuylen in Slot Zuylen


OUD-ZUILEN, 20080515 -- De schrijfster Joke J. Hermsen, bekend van haar veelbesproken roman De liefde dus over Belle van Zuylen, treedt in mei en juni op in Slot Zuylen, de geboorteplaats van haar illustere hoofdpersoon. Op 25 mei verzorgt zij tijdens de Tuindagen van Slot Zuylen een lezing over Belle, waarin zij ook ingaat op de belangstelling van Belle voor natuur en tuinieren. Op 21 juni biedt de `Midzomernacht met Belle' een gevarieerd programma met muziek, film en literatuur.

Belle en de kunst van het tuinonderhoud
Belle van Zuylen schreef, componeerde en tekende niet alleen, maar tuinierde ook graag, wat voor een vrouw van haar stand uitzonderlijk was. In de lezing die Joke Hermsen geeft tijdens de Tuindagen van Slot Zuylen gaat zij in op De liefde dus en de tragische zomer van 1785, maar zal zij ook haar visie geven op de wat dubbelzinnige belangstelling van Belle voor natuur en tuinieren. Joke Hermsen doet dat onder het motto van Belles tijdgenoot Voltaire: il faut cultiver son jardin (je moet je tuin onderhouden).

Midzomernacht met Belle
Op de kortste avond van het jaar wordt in Slot Zuylen een literair en muzikaal programma gehouden rond het boek De liefde dus van Joke Hermsen. Naast een lezing door de auteur brengt het ensemble Zélide muziek van Belle van Zuylen ten gehore. Ook wordt de film vertoond die Jaap de Jonge maakte over de totstandkoning van De liefde dus en het leven van Belle van Zuylen. Hierin zien we Joke Hermsen treden in de voetsporen van Belle in Zwitserland, waar zij na haar vertrek uit Zuylen woonde.

De lezingen worden georganiseerd in samenwerking met Bouwman Boeken Maarssen. Bij beide gelegenheden is het mogelijk boeken aan te schaffen en/of te laten signeren door de auteur.

Gegevens
* zondag 25 mei: aanvang 15:30, toegang ¤ 10 (incl. toegang Tuindagen!)
* zaterdag 21 juni: aanvang 21:00, toegang ¤ 17,50 (incl. 2 consumpties; ¤ 15 voor Vrienden van Slot Zuylen en leden van het Genootschap Belle van Zuylen)
* kaartverkoop en reserveren bij Bouwman Boeken Maarssen, Pieter de Hooghstraat 13, 3601EE Maarssen, tel. 0346 56 77 41, e-mail maarssen@bouwmanboeken.nl





Slot Zuylen