Gemeente Winschoten


Zondag 25 mei: Dag van het Park

Dag van het Park

Op zondag 25 mei vindt van 13.00 tot 17.00 voor de vierde maal de Dag van het Park plaats. Iedereen is dan van harte welkom in het Rosarium en Stadspark. Daar wordt het vragen van aandacht voor het groen in de leefomgeving gecombineerd met allemaal leuke activiteiten, georganiseerd door de verenigingen in en om het park en vrijwilligers.

Voor jong en oud valt er op 25 mei van alles te beleven in het groen en op en om het water in het Rosarium en Stadspark. Bij het Rozenpaviljoen kunnen de kinderen geschminckt worden, er staat een springkussen, er wordt de hele middag live-muziek gemaakt en er worden wok-champignons verkocht.

Bij de kinderboerderij is een speurtocht uitgezet, kunnen ritjes met paard en wagen gemaakt worden en is de oude vertrouwde poffertjeskraam weer te vinden. In de omgeving van de kinderboerderij komt u NOVO en de Winschoter groen-deskundigen tegen.

Het terrein voor sportcentrum Nico Jager wordt dusdanig ingericht dat geïnteresseerden een opstapcursus voor de motor kunnen volgen, er vinden demonstraties plaats en op het open terrein naast de parkeerplaats worden door NETA kuren op muziek, shownummers en ringsteken te paard en dressuurwedstrijden georganiseerd.

Er wordt een officiële viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd (voor opgave zie www.hcexcelsior.nl), er zijn demonstraties van verschillende soorten dansen en sporten, het huis voor de sport zet een survivalbaan en andere sportieve activiteiten uit.

U kunt een echte Groningse verhalenvertelster en de Stadsomroeper van Winschoten tegenkomen en Bovenburen staat vol met prachtige oldtimers. Jong en oud kunnen (leren) schaken en dammen, djembé-groep Tipsy loopt al trommelend rond, er wordt gedoken en de Winschoter Honk- en Softbalclub heeft competitiewedstrijden en een slagkooi.

De leerlingen van de muziekschool treden op en kinderen van de jeugdtheateropleiding delen geheel in stijl verkleed tasjes uit met informatie van de deelnemende verenigingen en het programma.

De EHBO-ers zijn er niet alleen voor eventuele benodigde eerste hulp maar geven ook kleine workshops op EHBO-gebied. Er kan geknutseld worden en gepicknickt en de Middeleeuwse Westerwolders zijn ook weer vertegenwoordigd. En dit is nog maar een greep uit het totale programma !

De Bovenburen wordt tussen de Parklaan en de rotonde afgesloten voor verkeer.