Gemeente Delft

Landelijke Dag van het Park in Delftse Hout

Zondag 25 mei viert Delft de Dag van het Park, in de Delftse Hout en in Poptapark. Het thema van de Landelijke Dag van het Park 'Mooi dichtbij' is de Delftse Hout op het lijf geschreven. Het 400 hectare grote natuurgebied heeft ruimte om te recreëren, te sporten, te spelen en te leren. Recent zijn de er nieuwe toiletblokken, picknicktafels, informatieborden en vuilnisbakken geplaatst. De Delftse Hout blijft zo een prettig verblijfsgebied voor iedereen.

Programma 25 mei:

* 11.30 tot 15.30 uur - GPS-tour door Delftse Hout

Met de GPS op ontdekkingstocht door de Delftse Hout. Een verassende en spannende tour voor iedereen. Duur: anderhalf uur. Deelname: gratis. Laatste vertrek mogelijkheid: 15.30 uur.
* 11.30 tot 17.00 uur - Bouwen met bamboe

Op het grote speelveld kun je meebouwen aan een tijdelijk Delftse Hout-kunstwerk van bamboe.
* 10.00 tot 18.00 uur - kennismaken met de reddingsbrigade

Aan het strand ter hoogte van het toiletgebouw kun je de reddingsbrigade het reddingsvest van het lijf vragen.
* 11.30 tot 16.30 uur: wandel- en fietstochten op eigen gelegenheid. Vertrek- en eindpunt: De Papaver. Wat wordt het? Een mooie natuurwandeling (wandeling Heempark, Natuurwandeling Tweemolentjeskade) of de stoere Kompastocht, een doe -tocht voor het hele gezin? Of toch liever de fiets? Een tocht van 10 km of even doortrappen, 30 km?
* 14.00 uur - opening nieuwe seizoen door wethouder Anne Koning

Locatie: De Papaver. Met onder meer de presentatie van de ontwerpers die hun ontwerp voor een nieuw uiterlijk van de witte brug aan de rand van de Grote Plas verder mogen uitwerken.

De nieuwe toiletten, picknicktafels, vuilnisbakken en informatieborden zijn verbeteringen, gerealiseerd vanuit het gebiedsprogramma Delftse Hout. Dit plan voorziet in maatregelen om de Delftse Hout ook in de toekomst een aantrekkelijk recreatiegebied te laten zijn. Naast facilitaire voorzieningen is er ook nadrukkelijk aandacht voor de flora en fauna. Om het gebied te optimaliseren en ook om de Delftse Hout te laten aansluiten op recreatiegebieden in de omgeving, werkt gemeente Delft samen met onder andere de gemeentes Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer, Provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap van Delfland en Staatsbosbeheer. In juni wordt een ontwikkelingsperspectief voor de Delftse Hout voor de komende twaalf jaar vrijgegeven voor inspraak.

Meer informatie over de bereikbaarheid van de Delftse Hout en de diverse adressen staat op www.gemeentedelft.info/delftsehout

Voor meer informatie over het Poptapark, de andere locatie waar Delft dit jaar de Dag van het Park viert, kunt u kijken op www.poptahof.nl

Noot voor de pers (

Gemeente Delft