Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 110

datum: 19 mei 2008

Burgemeester opent Dag van het Park

Veel leuke activiteiten op zondag 25 mei

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper opent zondag 25 mei om 13.00 uur officieel de Dag van het Park in Amersfoort. De Vrienden van het Waterwingebied ontvangen van haar als eerste symbolisch de pocket 'Parken in Amersfoort'. In de pocket staat een overzicht van alle groengebieden in en rond Amersfoort, met leuke informatie over bijzondere planten en dieren, voorzieningen en wetenswaardigheden. De pocket is over enkele weken gratis beschikbaar.

De Vrienden van het Waterwingebied nodigen de burgemeester op 25 mei uit om als eerste de wandeling te maken die zij hebben ontworpen. De wandeling gaat door het Waterwingebied en leidt langs bijzondere en mooie plekken.

De Dag van het Park speelt zich ook af in Birkhoven, het Zocherplantsoen, het Waterwingebied, park Randenbroek en park Schothorst. Overal in de parken zijn verhalenvertellers, akoestische muzikanten, goochelaars, poppenkastspelers of kan er gewandeld worden samen met specialisten die meer vertellen over de parken. In Schothorst is er een groots ridderspektakel, waarin om de hand van een prachtige jonkvrouw wordt gestreden.

Mooi dichtbij
De Dag van het Park vindt in het hele land plaats en is een initiatief van de ANWB. Het thema van de Dag van het Park is dit jaar 'mooi dichtbij', om aan te geven dat veel mooie natuur in de directe omgeving te vinden is. Inwoners hoeven niet lang te reizen om van de natuur te genieten. De vele vrijwilligers in Amersfoort die zich graag inzetten voor een bepaald gebied tonen dat aan. Daarom heeft de gemeente hen ook gevraagd samen de activiteiten te organiseren. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het gehele programma van de dag is te vinden op www.amersfoort.nl.

Informatie: Björn Hählen, woordvoerder Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), Telefoon: 033 469 50 11, e-mail: bor.hahlen@amersfoort.nl

De burgemeester biedt een groot formaat van de voorzijde van de pocket 'Parken in Amersfoort' aan. De opening vindt plaats tussen de Trekvogelweg en de Weg van de Vrijheid in het groengebied, aan de rechterkant van de Van Randwijcklaan komend vanuit het centrum. De overhandiging vindt tussen 13.00 en 13.30 uur aan.


---- --