Ingezonden persbericht


Eenrum, mei 2008

Hedendaagse kunst in oud Raadhuis

Opening expositie zondag 25 mei
"Zee, strand en duinen"

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Theo en Ankie Onnes heten u van harte welkom voor een bezoek, genieten van kunst op een bijzondere locatie in het prachtige oude Eenrum. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.

Zondag 25 mei om 14.00 uur feestelijke opening in aanwezigheid van de kunstenaars. Bertus Fennema, burgemeester van Zuidhorn en kunstliefhebber opent de expositie. De zee, het strand en de duinen zijn ook voor hem een inspiratiebron. Ze herinneren hem aan de tijd dat hij als burgemeester op Schiermonnikoog werkte.

Speciaal voor deze expositie werden 6 kunstenaars uitgenodigd, 4 schilders en 2 beeldhouwers die het thema zee, strand en duinen als inspiratiebron hebben voor hun werk. Het resultaat is een prachtige, gevarieerde expositie. Deelnemende schilders zijn Minne Onnes, Stella van Acker, Piet van de Hoef en Ewoud de Groot, de beeldhouwers zijn Hans Jouta en Ton de Vreede. Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. De Galerie organiseert tijdens de expositie 2 inspirerende workshops. Vrijdag 13 juni een workshop Schilderen o.l.v. Antje Sonnenschein en Theo Onnes. Vrijdag 20 juni een workshop Kijken, Dichten en Schilderen. De expositie loopt van 25 mei t/m 20 juli.
Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl



Ingezonden persbericht