Ingezonden persbericht


Beste coverbands op 'Leidseplein LIVE 2008'

Op zondag 25 mei a.s. staat het vermaarde Leidseplein in Amsterdam wederom volledig in het teken van live muziek. 'Leidseplein LIVE' wordt ook dit jaar georganiseerd door Elmic Produkties bv i.s.m. Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt en is uitgegroeid tot een waar begrip in de Amsterdamse evenementenwereld. Het Leidseplein wordt hiervoor weer omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein, waar tussen 13.00 uur en 23.00 uur vijf van de beste coverbands van Nederland worden afgewisseld door de alom bekende DJ's van het Leidseplein.

De organisatie is ook dit jaar in handen van Elmic Produkties bv die ook initiatiefnemer en organisator is van Nederlands grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands' en 'The Agency of the Cover Bands', het meest complete boekingsbureau waar alleen de crème de la crème aan coverbands in het bestand staan. Door de honderden competitierondes en de duizenden bands die zich jaarlijks inschrijven, heeft 'The Clash' het beste overzicht van de stand van zaken in de wereld van de coverbands. 'Toen de initiatiefnemers (Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt) van 'Leidseplein LIVE' twee jaar geleden besloten de focus op herkenbare en kwalitatieve covermuziek te richten, was de link met 'The Clash' dan ook snel gemaakt', aldus John Van den Borne, de grote man achter Elmic Produkties bv en dus The Clash of the Cover Bands. 'We kunnen trots stellen dat we wederom het neusje van de zalm kunnen presenteren deze editie van 'Leidseplein LIVE'. Eén groot feest der herkenning!'

De bands die tijdens 'The Clash of the Cover Bands' hoge ogen gooiden en deze dag tot een ware happening zullen maken zijn:


- Rattlesnake Shake: 5-mans Rock coverband uit Oss. Deze Rockers brengen nummers als Faith/Jump, Tainted Love, Wicked Game en zullen ongetwijfeld hun hitsingle Babica en natuurlijk hun nieuwe single Wild Boys ten gehore brengen, dit alles natuurlijk niet zonder de beroemde 'Rattlesnake Shake-jus'. En met 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2007/2008' op zak hebben de mannen bewezen een feestje met waar spektakel te kunnen bouwen. Met Rattlesnake Shake wordt het keihard Rocken met humor, spelvreugde en energie als de kenmerken van deze muzikale slangenmensen.


- Eager Beaver: 4-mans Rock coverband uit Heerlen. Eager Beaver staat altijd garant voor een fantastische Rockshow, zoals ook bleek op zaterdag 12 april jl. tijdens de Landelijke Finale van 'The Clash of the Cover Bands 2007/2008' in een uitverkocht Stadion De Vechtsebanen in Utrecht. Frontman Robert Eussen werd tevens benoemd tot 'Beste Vocalist' van afgelopen 'The Clash'-seizoen.


- Mortey Flames: 4-mans Rock, Funk coverband uit Noordwijk. Een band waar je alles van kunt verwachten!! Met een breed gevuld repertoire met o.a. nummers van RHCP, Rolling Stones en Doe Maar, kan het publiek zich aangenaam laten verrassen door wat deze mannen zullen brengen. Mortey Flames was één van de acht finalisten van 'The Clash of the Cover Bands 2007/2008' en bassist Ron Aarts won tijdens de Landelijke Finale de Award voor 'Beste Bassist 2007/2008'.


- The Party Solution: 9-mans Party, Rock, Disco coverband, inclusief drie blazers, uit Nederweert. Deze band is een synoniem voor een complete show vol Pop, Rock, Disco en Soul, kortom een heel breed repertoire. The Party Solution heeft vorig jaar 'The Clash Hitlijst Award' gewonnen met hun single Help. Een band die letterlijk en figuurlijk een 'Party' zal maken tijdens het festival.


- Crystal Dream: 4-mans Top-100 coverband uit Varsseveld, zal zorg dragen voor de moderne Pop/Rocksongs en covers uit de jaren '80 en '90 en met een afwisselend programma waarin U2 niet zal ontbreken. De band brengt de covers op een hoger plan met een eigen karakteristiek geluid. Crystal Dream is met recht een band met een hoog entertainmentgehalte te noemen en heeft zich niet voor niets weten te plaatsen voor de Landelijke Finale van 'The Clash of the Cover Bands 2004/2005' in een uitverkocht Paradiso.

'Leidseplein LIVE 2008' begint om 13:00 uur en eindigt om 23:00 uur en wordt u GRATIS aangeboden door Elmic Produkties bv en Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt. Tussen alle acts door verzorgen de Leidseplein DJ's voor gezellige pauzemuziek, waardoor er continu 10 uur lang iets te beleven is op het plein. Het belooft dus een energieke en spectaculaire dag te worden. Kortom, het Leidseplein is op zondag 25 mei a.s. absoluut 'the place to be' voor iedereen die van gezelligheid en live-muziek houdt! Meer informatie over het evenement en de optredende artiesten is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com.

----------
EINDE PERSBERICHT