Gemeente Zoetermeer

Spectaculaire roofvogelshow in Zoetermeer

Wordt het de majestueuze Witkop zeearend, de woestijnbuizerd of laat een van de valken zijn adembenemende duikvluchten zien? U komt erachter als u op zondag 25 mei naar de Dag van het Park komt die met een spectaculaire roofvogelshow wordt afgesloten. Het publiek wordt ook bij de roofvogelshow betrokken. De roofvogelshow begint om 15.15 uur en vindt plaats in de poldertuinen van De Balijhoeve. Om 16.15 uur hebben de roofvogels nog steeds de hoofdrol wanneer de nieuwe recreatiekaart van Buytenpark (Zoetermeer) naar Delftse Hout aan het publiek wordt gepresenteerd.

Dag van het Park

Zaklopen, kruiwagenrace met hooibalen, klompjes beschilderen: bijna alle activiteiten die zondag 25 mei georganiseerd zijn, hebben te maken hebben met het Zoetermeerse thema Dichtbij de boer op. Bijzonder zijn de demonstratie schaapscheren en de speurtocht. Kinderen gaan op zoek naar de geheime schat van het kasteel. Maar ook je eigen kruidenboter maken en boerengolf spelen staan op het programma. Kortom: jong en oud kunnen op 25 mei van alles beleven!

De Dag van het park is een landelijk initiatief van de ANWB en is bedoeld om bewoners kennis te laten maken met het park in hun directe woonomgeving.