Gemeente Leeuwarden

Nieuw materiaal Oude Stadsbegraafplaats in HCL

Zondag 25 mei om 14.00 uur neemt wethouder Cultuur Yvonne Bleize nieuw materiaal in ontvangst van de Oude Stadsbegraafplaats aan de Spanjaardslaan uit handen van funerair deskundige Leon Bok. Hij draagt zijn collectie met betrekking tot de Oude Stadsbegraafplaats over aan het Historisch Centrum Leeuwarden.

Leon Bok is dé deskundige op het gebied van de Oude Stadsbegraafplaats. Hij studeerde op dit onderwerp af als kunsthistoricus en was jarenlang de drijvende kracht achter de Stichting Oude Stadsbegraafplaats. Daarnaast was hij geruime tijd werkzaam bij de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten als funerair specialist. Inmiddels heeft hij een eigen adviespraktijk.

Na de overhandiging is een rondleiding op de Oude Stadsbegraafplaats langs graven van opmerkelijke Leeuwarders en bijzondere grafmonumenten. De rondleiding wordt verzorgd door Leon Bok en Dirk Swierstra.

De middag begint om 14.00 uur in de Eekhoffzaal van het HCL aan de Groeneweg 1. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 - 233 4002 of het Historisch Centrum Leeuwarden, Klaas Zandberg, (058) 233 83 99.