IKIMONO SHOW catwalk on the beach

22/05/2008 10:25

Hogeschool van Amsterdam

Op zondag 25 mei organiseren iKi beer en het AMFI-Amsterdam fashion Institute vanaf 14.00 uur de Ikimono show - catwalk on the beach in strandtent Rapa Nui in Zandvoort. Tijdens dit unieke event vindt de lancering plaats van een lijn van 40 exclusieve iKimono's, ontworpen door studenten van het AMFI-Amsterdam Fashion Institute.

Kimono als klassieker

De kimono is als de 'little black dress', de Burberry trenchcoat en het Chanel-pakje, mode klassiekers die steeds opnieuw uitgevonden en verbeterd worden door nieuwe generaties modeontwerpers. Of het nu 'Dior-ified', 'Galliano-ized', of 'D?' is, de kimono blijft een bron van inspiratie. 2009 staat in het teken van kleurexplosies en excentriciteit, daarom is de timing van de iKimonolijn perfect. De kimono's hebben een moderne snit en eigentijdse prints. 'Modern art you can wear'.

Beach-iKimono en Home-iKimono

Het beste ontwerp voor de Beach-iKimono en Home-iKimono wordt gekozen door een professionele jury bestaande uit:


- Milou van Rossum, mode journaliste de Volkskrant


- Hans Ubbink, modeontwerper


- Toyoko Shimada, kunstenares.

De twee winnende modellen zullen in productie worden genomen. Een van de iKomono's wordt tijdens de middag per opbod verkocht ten behoeve van de 'Alliance for a new humanity', opgericht door Deepak Chopra. De iKimono's zullen daarnaast verkocht worden via de iKi beer webshop (www.ikibeer.com).

Programma

14.00-15.00 uur Catwalk show en prijsuitreiking winnende iKimono.

15.00-20.00 uur Theeproeverij door Simon Lévelt, kimono verkoop, Japans baden in Dutchtub, lifepainting vergezeld door loungy Aziatische muziek en een speciaal iKi thee & fingerfood menu.

Muziek wordt verzorgd door DJ Kareem Raihani en Avi Adir (Shakuhachi, Japanse bamboe fluit).

Adresinformatie

Rapa Nui, Boulevard Barnaart 27, Zandvoort (naast Republiek Bloemendaal).






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (