Gemeente Nijmegen

Dag van het Park op zondag 25 mei

20/05/2008

Zondag 25 mei viert Nijmegen de vierde editie van de Nationale Dag van het Park.`Mooi dichtbij' is het thema van dit jaar. Vrijwilligers van tientallen organisaties laten zien dat de buurt- en wijkparken bijzondere ontmoetingsplekken zijn. Zij organiseren markten, voorstellingen, wedstrijden, demonstraties, concerten, workshops, tentoonstellingen, wandelingen en meer.

Op de Dag van het Park zijn er op zeven locaties in Nijmegen activiteiten. Niet alleen de bekende parken, maar ook parken en groengebieden in de stad die minder bekend zijn, staan zondag in de belangstelling.

Het programma is samen met bewonersgroepen en organisaties opgesteld. In Park Nocturne opent wethouder van der Meer om 14.00 uur het eerste Nijmeegse ommetje 'De Groene Ring', is er een zwerfafvalrace met de Buurtrangers en zijn er verschillende activiteiten en shows voor jong en oud. Park Brakkenstein (Hortus Arcadië) verzorgt rondleidingen en is het decor voor een optreden van de Delftse groep L'Chaim. In Park Groene Perron staat de Atalantavlinder centraal. Het Florapark is het middelpunt van de wijk Wolfskuil. Sportieve demonstraties, wandelingen met het IVN en een talentenjacht maken het programma compleet. In het Kronenburgerpark zijn er wandelingen en worden sprookjes verteld. Het Limospark is de plek voor een plantenmarkt, het vertellen van verhalen en muzikale optredens. In Park Lingezegen (tussen Nijmegen en Arnhem) vinden ruim 20 verschillende activiteiten plaats, waaronder wandelingen, fietsroutes, golfclinics, vlotten bouwen en een survivalrun.

Kijk voor het volledige programma van de Dag van het Park op www.nijmegen.nl.