Gemeente Heerenveen


---


---

Zondag 25 mei veel gezelligheid op de activiteitendag in en om Heerenveen

Zondag 25 mei zal het in en om het centrum van Heerenveen bruisen van de activiteiten. Er is veel te doen voor jong en oud! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Hier vindt u het programma.

Dag van het Park in Oranjewoud

Dag van het Park is een initiatief van de ANWB in samenwerking met tal van gemeenten in Nederland. In Heerenveen wordt op 25 mei de Dag van het Park gehouden in de landelijke omgeving van het Oranjewoud in een samenwerking van de gemeente Heerenveen en een aantal participanten uit het parkgebied. Het thema van dit jaar is "Mooi Dichtbij". Activiteiten zijn o.a. een demonstratie van bijenteelt en een informatieve wandeling door de omgeving.

In de Overtuin te Oranjewoud is ter plaatse van de bijenstal een stand opgericht, waar leden van de bijenvereniging Oranjewoud voorlichting over de bijenteelt zullen verschaffen.

Deze voorlichting bevat o.a. uitleg en demonstreren van imkermaterialen, alsmede de bij u bekende als minder bekende bijenproducten. De route naar de bijenstand wordt in de Overtuin met bordjes aangegeven en is aanwezig van 12.00 - 17.00 uur.

Historische motorrace rondom het Sportstadcomplex

'De grote Prijs van Heerenveen' een demorace met classic racemotoren uit de jaren '60/'70 met bekende en minder bekende coureurs uit die tijd. Aanvang wedstrijd 13.00 uur. Trainingen zijn vanaf 11.00 uur. Er is gratis toegang.

Koopzondag in centrum

Veel gezelligheid in het centrum van Heerenveen. Alle terrassen en winkels zijn geopend. De Geerts Willigen Parkeergarage is speciaal voor deze zondag gratis toegankelijk. U kunt van 12:00 uur tot 17:00 uur in rijden. Zoals gebruikelijk geldt dat uitrijden altijd mogelijk is.

Prieuwke Dei & Oldtimershow in centrum

Op het Gemeenteplein presenteren 10 Heerenveense ondernemers hun culinaire kunsten. Er zijn stands waar men lekker kan eten en drinken en er is een gezellig terras met muziek. Dit festijn duurt van 13.00 tot 19.00 uur. U kunt dan met 'Turfjes' (â¬1,50 per turfje) betalen en van deze heerlijke hapjes genieten. Het geheel wordt opgeluisterd door livemuziek. Naast de lekkernijen kunt u ook nog genieten van mooie klassieke bolides gepresenteerd in het centrum van Heerenveen. Daarnaast is er een Clubmeeting van de Fiat 500 club.

Diverse kinderactiviteiten in centrum
Ook de kinderen kunnen zich gaan vermaken op het gemeenteplein! Zo is er een springkussen, zijn er diverse dieren in een kinderboerderij en kan er een gratis ritje gemaakt worden op een échte kameel!


---