Gemeente Oirschot

10 jaar Buurtbeheer Oostelbeers

Oostelbeerzenaren winnen brunch

In mei bestaat Buurtbeheer Oostelbeers 10 jaar. De afgelopen weken hebben ongeveer 50 Oostelbeerzenaren een brunch kunnen winnen met het lot van de Nieuwsbrief van Buurtbeheer Oostelbeers. Op zondag 25 mei wordt het 10 jarig jubileum met de gelukkige winnaars gevierd in het Dorpsplein in Oostelbeers.

In mei 1998 is het Buurtbeheer Oostelbeers van start gegaan voor de buurt "Lindeakkers-Neereind". Sinds 2003 zijn alle buurten van Oostelbeers vertegenwoordigd in het buurtbeheer.

Politie, gemeente en burgers werken in een buurtbeheerproject samen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. De doelstelling is, dat iedereen wat meer oplet en alert is op verdachte situaties. Naast de bestrijding van criminaliteit heeft buurtbeheer nadrukkelijk tot doel de leefbaarheid in Oostelbeers te verbeteren. Hierbij kan men denken aan de verbetering van de sociale veiligheid, de verkeersveiligheid, maar ook aan de verpaupering of verloedering van de buurt. Buurtbeheer heeft dus alles te maken met de ogen en oren openhouden, in het belang van de directe leefomgeving.

10 jaar buurtbeheer Oostelbeers

Misschien is een en ander nog wel eens ongemerkt aan de inwoners van Oostelbeers voorbij gegaan, maar in de afgelopen 10 jaar zijn ontelbare klachten en opmerkingen door het Buurtbeheer in behandeling genomen.

Verkeerssituaties zijn verbeterd, kapotte straatverlichting gerepareerd en onveilige situaties aan de kaak gesteld. Er zijn verkeersremmers geplaatst, achterpadverlichting gerealiseerd, losse stoeptegels vervangen en hinderlijk groen gesnoeid. Speelveldjes zijn gerenoveerd en parkeerproblemen zijn aangepakt.

Maar...........buurtbeheer Oostelbeers is nog lang niet klaar!!!!!

Ook de komende 10 jaar wil Buurtbeheer zich inzetten voor de Oostelbeerse leefbaarheid.

Dat kunnen ze niet zonder de hulp van de Oostelbeerzenaren. Door uw klachten, opmerkingen en oplettendheid weet buurtbeheer wat er speelt in Oostelbeers. Daarom: werk mee aan een schone, veilige en leefbare buurt en meld uw klachten en opmerkingen bij buurtbeheer!!!