Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Dag van het Park in Osdorp

19 mei 2008

In het Stadspark en op de boerderij

Theater, muziek en acrobatiek, sporten en spelen of een rondleiding langs de ecologische oevers in het stadspark. Wandelen over de gezellige informatiemarkt of meezingen met het smartlappenkoor. Een ritje met paard en wagen in het park of op de fiets naar de boeren in de polder. Genieten van het groen in de buurt, mooi dichtbij!

Groen, mooi dichtbij!

In het stadspark Osdorp is theater, circus en muziek. De dorpsfanfare fietst op de tandem. Circus Klomp combineert acrobatiek met `Hollandse folklore'. Kinderen kunnen meerijden op het paard Odite of met paard- en wagen. Zingen met het Smartlappenkoor of op de foto als prinses, koning of piraat. Sporten, spelen en lekker stunten op de fiets, kanoën en luchtkussen voor de kleintjes. De Osdorpse ecoloog leidt je rond langs de oevers van het park.

`Stad zoekt Boer'

Je kunt boerderijen in het groene buitengebied van Osdorp en `De tuinen van West' bezoeken. Op eigen gelegenheid of meefietsen met de fietsclub. Vele mogelijkheden: een wigwam bouwen, als indiaan geschminkt worden. Een rondleiding langs moestuin en boomgaard. Een akkerwandeling naar de dijk en genieten van het uitzicht over de Haarlemmermeer. Of lekker op het terras zitten met iets lekkers?! Misschien toch de pony's poetsen en borstelen?

Landelijk evenement

De dag van het Park is een landelijk evenement op de laatste zondag van mei. Meer dan 250 parken in Nederland veranderen dan in een levendige plek voor culturele, sportieve en culinaire activiteiten. Het thema dit jaar is 'Mooi dichtbij'. Van oudsher zijn parken een plek waar mensen samen komen om te genieten van hun vrije tijd.

Meer weten

Voor meer informatie over de Dag van het Park, klik hier.

Dag van het park