Gemeente Deventer

programma

Deventer Dag van het Park heeft een vol programma

Op 25 mei genieten van de natuur in de stad
Een suggestie om dit weekend met familie en vrienden samen iets te ondernemen? Aanstaande zondag wordt het gezellig en leerzaam in de vier parken die dit jaar meedoen met de landelijke Dag van het Park, een initiatief van de ANWB.
De gemeente Deventer heeft een breed programma opgezet voor al haar inwoners om op deze dag extra aandacht te vragen voor de groene oases in de stad.

Tussen 12:00 en 17:00 laten tientallen vrijwilligers bijzondere en alledaagse bezigheden zien: het Deventer Groenbedrijf geeft snoei-, zaag- en boomklimdemonstraties. Cambio, de Deventer Schoon Familie en de Taakgroep Zuidzijde Nieuwe Plantsoen laten elk op eigen wijze zien wat er komt kijken bij het onderhoud van de parken. In alle parken staan speciale blauwe afvalpiramides waar het afval gescheiden wordt ingezameld. Zo blijven de parken leefbaar.

Het IVN en de Stichting Natuur Anders geven rondleidingen langs bijzondere planten en bomen en vertellen over de geschiedenis van de parken. Kynologenclub Deventer e.o. geeft een hondenshow in het Worpplantsoen en de mobiele Bibliotender leent boeken uit. Het Hof van Twello verzorgt zelfs complete picknicks.
Waterbedrijf Vitens stelt de Watertoren open ter bezichtiging en geeft uitleg over de inrichtingsplannen van het Nieuwe Plantsoen die dit jaar gerealiseerd worden.

Voor de kinderen valt er genoeg te ondernemen: bij de Ulebelt in de Vijfhoek wordt o.a. de landelijke Kinderboerderijendag gevierd, inclusief een demonstratie schaapscheren, een freestyle paardentraining en huifkartochten. In het Nieuwe Plantsoen staat een grote tipi waarin verhalenvertellers voor een lach en een traan zorgen en er is een springkussen.

Op cultureel gebied is er van alles te beleven: stichting Vogeleiland presenteert Koor Oldenzaal, er is een Bookcrossing ruilbeurs, een batikworkshop met kunstenares Margot Olde Loohuis en een slotoptreden van Roosbeef in de feesttent in het Rijsterborgherpark. Voor de sportievelingen is er een fietsroute uitgezet tussen de vier locaties waar alle activiteiten plaatsvinden er is een mobiel skatepark in het Worpplantsoen, verzorgd door Burnside.

Het laatste nieuws over en achtergronden bij het volledige programma staan op de site van de gemeente, te vinden op
dagvanhetpark.deventer.nl.

Voor degenen die de sfeer in alle parken willen proeven en een eigen programma willen samenstellen is er iets bijzonders: er rijdt een gratis buspendel tussen de vier parken. Het speciale eraan is dat MAN Trucks hun milieuvriendelijke aardgasbus hiervoor beschikbaar stelt. Deze Flowerpowerbus heeft eigen haltes bij de parken, zo kan iedereen meemaken hoe verantwoord openbaar vervoer steeds dichterbij komt.

De schoonheid van de Deventer parken is deze week te bekijken in de Centrale bibliotheek aan de Brink. De expositie `Prachtig Park' laat de twintig geselecteerde foto's zien die meedoen aan de door de gemeente uitgeschreven fotowedstrijd. De drie prijswinnaars worden tijdens de Deventer Dag van het Park bekendgemaakt door wethouder Berkelder.

Maak de agenda leeg, neem vrienden en familie op sleeptouw en beleef de Deventer Dag van het Park op zondag 25 mei!

Publicatiedatum: 19-5-2008
Rijsterborgherpark

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 19 mei 2008