Gemeente Achtkarspelen


Zondagmiddagconcert in De Kruidhof

In samenwerking met Botanische tuin De Kruidhof organiseert het Behouden Huis een concert in het tuincafé van De Kruidhof. Het onlangs opgerichte Nieuw Prinsen Strijkkwartet zal zich presenteren met een programma met werken van onder anderen Mozart en Sjostakovitsj. De nog jonge leden van dit ensemble zijn allen werkzaam bij het Gelders Orkest en hebben na hun solistenexamen aan verschillende concervatoriums in Nederland ervaring opgedaan in binnen- en buitenlandse orkesten. Zij doen mee aan masterclass-workshops en leven voor de muziek.
Buitenpost heeft een schitterende locatie voor muzikale optredens: De Kruidhof is een uitnodigend decor, zeker in de meimaand nu alles zo fris groen is en de eerste rozen bloeien. Er is geen betere plek denkbaar voor jong muziektalent.

Voor mensen die van muziek én van bloemen houden is dit concert door het Nieuw Prinsen Kwartet op zondagmiddag 25 mei een unieke gelegenheid. Het concert begint om 15.30 uur. Na afloop kunt u nog genieten van de beeldententoonstelling van Dries Reeder in de Kloostertuin, van een aantal prachtige sculpturen van Hein Mader en natuurlijk van de botanische tuinen van De Kruidhof. In het Tuincafe zorgt Talant voor uw koffie, thee en gebak.