Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Zondag 25 mei Dag van het Park

Op zondag 25 mei vindt in stadsdeel Westerpark de Dag van het Park plaats. Het landelijke thema is dit jaar Mooi Dichtbij. Een prachtige gelegenheid om de mooie natuur, architectuur en cultuur in het Westerpark van dichtbij te bekijken en er eens wat langer bij stil te staan. Kom in de vroege ochtend vogels en bomen kijken onder begeleiding van een gids. Er is een expositie over de oorsprong van het Westerpark en de Overbrakerpolder. s Middags wordt er een vliegerwedstrijd gehouden, een vlindershow en is er volop theater en muziek.

Kunst in het Park
Om 14.00 en 16.00 uur worden rondleidingen gegeven langs alle bijzondere kunstwerken in het park. De rondleiding start bij de boom tegenover het Stadsdeelkantoor.

Begraafplaats Sint Barbara
Altijd al iets willen weten over de historie van begraafplaats Sint Barbara, die dateert uit 1893? Altijd al eens de graven van dichtbij willen bekijken. Deze middag worden rondleidingen gegeven op de oude begraafplaats, waar beruchte figuren als Manke Nelis en Sam Klepper begraven liggen.

Westergasfabriek
Kom meer te weten over het verhaal, de architectuur en het ontwerp van het Cultuurpark Westergasfabriek. De Westergasfabriek biedt tijdens de Dag van het Park cultuurhistorische rondleidingen aan bezoekers van het park. De rondleidingen starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur bij het Oostelijk Meterhuisje aan de Pazzanistraat.