Gemeente Deventer

Eerste editie Deventer Dag van het Park

Nieuw evenement voor jong en oud
De landelijke Dag van het Park, een initiatief van de ANWB, vraagt op een positieve manier aandacht voor het groen in de stad. Wij doen dit jaar voor het eerst mee, met als doel om de parken en het groenbeheer extra onder de aandacht te brengen. Bewoners kunnen (opnieuw) kennismaken met het park in hun directe woonomgeving of verder weg.

Van alles te doen in de parken
Tijdens de Deventer Dag van het Park op zondag 25 mei worden er in vier parken allerlei activiteiten georganiseerd, zoals
* demonstraties van het groenonderhoud door het Deventer Groen Bedrijf,

* een hondenshow,

* openstelling van de watertoren,

* infostands,

* vertellers,

* een mobiel skatepark,

* concerten en

* een boekenruilbeurs.

Ook voor kinderen is er veel leuks te beleven. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt op deze website.

De activiteiten vinden plaats in het Worpplantsoen, in het Rijsterborgherpark, in het Nieuwe Plantsoen en in het Gooikerspark. Er komt een fietsroute tussen de vier parken.

De Dag van het Park wordt georganiseerd door De Ulebelt in opdracht van de Gemeente Deventer.

Fotowedstrijd 'Prachtig Park'
Het park is een prachtige plek om in de stad van de natuur te genieten. Laat zien hoe mooi het in de Deventer Parken is en doe mee aan de fotowedstrijd 'Prachtig Park'! De wedstrijd is gestart op zaterdag 19 april. Inzenden kan tot 10 mei 2008, de winnaar wordt bekend gemaakt op 22 mei. Meer informatie is te vinden in het reglement, dat verkrijgbaar is bij de bibliotheken en diverse winkels, maar ook op deze website.

Publicatiedatum: 28-4-2008
het Nieuwe Plantsoen
het Rijsterborgherpark
het Worpplantsoen
© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 28 april 2008