Gemeente Weert

2008.061 LS

27 maart 2008

AFSCHEID NEMEN VAN DE KEENT SCHOOL

De inrichting van de voormalige Keent School, in haar oorspronkelijke staat, is zondag 25 mei voor iedereen die interesse heeft voor een laatste keer te bekijken. Tijdens het wijkfeest ŽKeent BruistŽ, georganiseerd door de wijkraad Keent, wordt de school tussen 13.00 en 17.00 uur opengesteld. Men kan dan nog even een blik werpen in de oude schoollokalen en herinneringen aan vroeger ophalen. In de hal is bovendien een foto-expositie te bezichtigen die een overzicht geeft van de historie van de school tussen 1957 en 2004. Na de zomervakantie start de interne verbouwing van de school tot een multifunctionele accommodatie.

Fototentoonstelling
De organisatoren van de foto-expositie zijn druk bezig met de voorbereidingen. Zij kunnen echter nog fotoŽs gebruiken. Wie thuis nog foto's heeft van oude klasgenoten, van schoolactiviteiten of van het interieur van de school, kan contact opnemen met Mieke Wilbers van de wijkraad, St. Jozefslaan 143, tel. (0495) 850 161. De originele foto wordt gescand om te gebruiken bij de expositie en z.s.m. weer teruggegeven.

Na de zomer starten met verbouwing
Na de zomervakantie start de interne verbouwing tot een multifunctionele accommodatie. De verwachting is dat de opening medio 2009 zal plaatsvinden. De wijk Keent beschikt dan over een centrum waar verenigingen en inwoners terecht kunnen voor allerhande activiteiten, van een kopje koffie drinken tot vergaderen of het bezoeken van een toneelvoorstelling.



Gemeente Weert