Provincie Zuid-Holland

Persbericht

Recreatiegebieden op de kaart gezet!

De recreatiemogelijkheden in de groengebieden tussen de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer zijn letterlijk op de kaart gezet. De Recreatiekaart informeert inwoners en recreanten van de streek over de verschillende mogelijkheden op het gebied van recreatie en vrijetijdsbesteding. Op zondag 25 mei aanstaande om 16.15 uur wordt de Recreatiekaart op spectaculaire wijze aan het publiek gepresenteerd tijdens de Dag van het Park in de Balij.

Op de Recreatiekaart worden zes afzonderlijke groengebieden weergegeven en beschreven, het Buytenpark en Westerpark, de Balij, Bieslandse Bos, de Dobbeplas en de Delftse Hout. Elk gebied heeft haar eigen karakteristieken, zoals bos, polder, waterpartijen, parklandschappen en ruigtes. De Recreatiekaart brengt heel mooi in kaart dat de zes aansluitende gebieden één groot groengebied vormen met een groot aantal recreatieve mogelijkheden voor inwoners en bezoekers!.

De Recreatiekaart is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, de bovengenoemde gemeenten en Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas. De bestuurders van de provincie en gemeenten hebben in 2007 de uitdrukkelijke wens uitgesproken om wat meer handen en voeten te geven aan de samenwerking. De Recreatiekaart is daar een mooi resultaat van!

Bovendien maken de verschillende gebieden deel uit van de Groenblauwe Slinger. Met het programma Groenblauwe Slinger wil de provincie de natuur- en recreatiegebieden tussen de Haagse en de Rotterdamse agglomeratie behouden én op sommige plekken uitbreiden. Circa twee miljoen bewoners uit de omliggende drukbevolkte steden moeten er lopend of fietsend naartoe kunnen gaan, zónder een lange reistijd te hebben. De provincie werkt daarom onder andere aan goede verbindingen tussen stad en land en zorgen voor de aanleg van doorgaande recreatieve routes binnen de Groenblauwe Slinger.

De Recreatiekaart wordt in een oplage van 20.000 exemplaren gedrukt en zal vanaf eind mei verkrijgbaar zijn via de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer, Staatsbosbeheer en Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas.