Gemeente Haren

Voorstel Jeugdsoos Mellenshorst wint

'het was weer een bruisende wegwijsdag'

29/05/2008

Winnaars wegwijsdag Afgelopen dinsdag, 20 mei 2008, werd weer de wegwijsdag gehouden. Tijdens de wegwijsdag maken de leerlingen van het Maartens en Zernike college (havo 4 en vwo 5) kennis met de gemeentelijke organisatie.

Ze moeten (onder begeleiding van medewerkers van de gemeente) een mooi voorstel bedenken rondom een bepaald thema en dat 's avonds tijdens een jeugdraadsvergadering verdedigen. Uiteindelijk kan er maar één voorstel winnen, die dan ook wordt uitgevoerd.

Het thema van 2008 was: Hoe kunnen we Vandalisme voorkomen? De jongeren kwamen met creatieve ideeën. Het voorstel van van Eugene Achterhof, Rick Achterkamp, Anieck Diemer, Pia Dijkstra, Milou Smit, Stefan van der Wielen kreeg uiteindelijk, na zeer intense raadsvergadering, de meerderheid van de stemmen. Van de dag is er door een eigen persgroep ook een krant gemaakt. Deze is als bijlage hiernaast te vinden. Tevens tref je hier een videoverslag van deze bruisende dag aan. Erg leuk om te zien hoe serieus de jongeren de problematiek oppakten!