Openbaar Ministerie

Intrekking hoger beroep Mink K.

20 mei 2008

Het OM (ressortsparket Den Haag) heeft in overleg met het Landelijk Parket het hoger beroep ingetrokken tegen Mink K. en een 43-jarige medeverdachte. Zij werden door de rechtbank Rotterdam op 20 juli 2007 vrijgesproken van het medeplegen van de liquidatie op Jaap van der Heijden in 1993.

Het OM is in appel gegaan tegen de vrijspraken van de rechtbank. Mede in het licht van het vonnis van de rechtbank is nader onderzoek gedaan, omdat niet kon worden uitgesloten dat aanvullend of nieuw of bewijs kon worden gevonden. Dit nader onderzoek heeft plaatsgevonden; zo zijn er onder andere nieuwe getuigen gehoord en zijn eerder gehoorde getuigen opnieuw bevraagd. Dit onderzoek kon pas vandaag worden afgerond.

Uit dit onderzoek is geen nieuw bewijs naar voren gekomen. Nieuw bewijs tijdens een behandeling ter terechtzitting in hoger beroep is in het geheel niet te verwachten. Dit brengt met zich mee dat, mede gelet op de uitgebreide motivering van de vrijspraak door de rechtbank Rotterdam, het OM geen aanknopingspunten ziet voor een verdere vervolging.

De vrijspraken zijn hiermee onherroepelijk geworden.