Deelgemeente Charlois Rotterdam

Bedrijventerrein Charlois in de schijnwerpers

Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) bezocht op 8 mei bedrijventerrein Charlois aan de Driemanssteeweg.

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn, wethouder Marc Harbers en Wim de Regt, regiovoorzitter Charloisse Poort ondertekenden het startconvenant Parkmanagement. Aanleiding was de aanvraag van het bedrijventerrein om aangewezen te worden als Bedrijven Verbeter Gebied. De BVG-subsidieregeling is bestemd voor ondernemers- of winkeliersverenigingen die initiatieven nemen voor kwalitatieve verbetering van het ondernemersklimaat, uitstraling, veiligheid en de sociale verhoudingen in het leef- en werkgebied. Het unieke van de regeling is dat ondernemers- en winkeliersverenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor de aanpak van de verbetering binnen hun gebied waarbij intensief wordt samengewerkt met de gemeente Rotterdam, Ondernemersnetwerk 010 en andere betrokken partijen.

Parkmanagement

Tijdens het bezoek tekenden wethouder Harbers, Lionel Martijn (Portefeuillehouder Sociale en Economische zaken van de Deelgemeente Charlois) en Wim de Regt (regiovoorzitter Charloisse Poort) het startconvenant Parkmanagement Bedrijventerrein Charlois en werd het bestuur van de nieuwe vereniging gepresenteerd.

Parkmanagement op bedrijventerrein Charlois heeft tot doel het vestigings- en investeringsklimaat voor ondernemers op het bedrijventerrein te verbeteren. De komende drie jaar werken partijen daarvoor onder andere samen aan het vergroten van het aantal deelnemende bedrijven, het verbeteren van de ruimte om te ondernemen en het verbeteren van de bereikbaarheid.