Blauw New Media


---

Blauw genomineerd voor Bureau van het Jaar 2007 Rotterdam , 20 mei 2008
Blauw Research is één van de vijf genomineerden voor de verkiezing van Bureau van het Jaar 2007. Deze prijs wordt op 5 juni 2008, voor het eerst in de geschiedenis, door de MOA uitgereikt aan onderzoekbureaus die zich het afgelopen jaar in positieve zin hebben onderscheiden. Naast de nominatie in de categorie Bureau van het Jaar heeft Blauw ook een nominatie in de categorie Bureauonderzoeker van het Jaar. Carmen Bogers is door KPN (haar opdrachtgever) voorgedragen voor haar kwaliteiten als projectmanager bij de onderzoeken die Blauw uitvoert voor KPN en doorgedrongen tot de laatste drie. Jochem Meijer is ook voorgedragen, maar helaas niet genomineerd.

De nominatie voor Bureau van het Jaar heeft Blauw vooral te danken aan de mensen die bij de organisatie werken, zij zijn het die het verschil maken. Uit een extern onderzoek dat Blauw in 2007 liet uitvoeren onder haar grootste klanten, kwam de betrokkenheid van de medewerkers en het contact met hen als zeer goed naar voren. Blauw geeft medewerkers de ruimte om hun passie te volgen en heeft afgelopen jaar vier Blauwers de kans gegeven een eigen team binnen de organisatie op te starten. In 2007 verwelkomde Blauw de 100ste medewerker en maakte een enorme groei van 79 naar 104 medewerkers. De vestiging in Rotterdam werd uitgebreid, in Amersfoort werd een vestiging geopend om woon-werkverkeer voor medewerkers te verminderen en Blauw opende in Londen de tweede buitenlandse vestiging. Ook steeg in dat jaar de omzet met 27%. Daarnaast kwam Blauw ook als bureau met de beste voorkeurspositie uit het Nationaal Onderzoek Marketing Dienstverlening (NOMD), een onafhankelijk jaarlijks onderzoek van Marketing Tribune.

Naast Blauw zijn ook de bureaus BrainJuicer en MetrixLab (beide uit Rotterdam) en Ruigrok NetPanel en TNS NIPO (beide uit Amsterdam) genomineerd. Op 5 juni 2008 wordt aan het strand van Bloemendaal bekend gemaakt wie zich voor het eerst in de geschiedenis Bureau van het Jaar mag noemen. Dan worden ook de andere vier Awards uitgereikt aan Bureauonderzoeker en Bedrijfsonderzoeker van het Jaar, de Wetenschapsprijs en de Innovatieprijs.

De jury voor de verkiezing Bureau van het Jaar 2007 van de MOAwards bestaat uit George Görtemöller (oud-directeur NIMA/ en VMO), Leon Bouman (hoofd-/eindredacteur Adformatie), Theo van Vugt (hoofd-/eindredacteur Tijdschrift voor Marketing/MolBlog), Luuk Ros (hoofd-/eindredacteur Marketing Tribune) en Jan Roekens (hoofd-/eindredacteur Clou).

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jos Vink; +31 10 4000 928; Blauw Research BV

Over Blauw
Blauw Research B.V. is het snelst groeiend top 10 onderzoekbureau van Nederland. Ze ondersteunt bedrijven en instellingen bij het nemen van beslissingen die leiden tot verbeterde stakeholderrelaties, producten en diensten en inzet van middelen. Het bureau levert wezenlijke informatie en heldere inzichten op basis van gedegen onderzoek. Blauw Research staat voor betrokkenheid en originaliteit en is gedreven om haar opdrachtgevers vooruit te helpen. Ze is actief in diverse werkvelden, zoals Marketing, Communicatie, Media, Klant & Medewerkersrelaties en beleid in de publieke sector. Eind 2007 verwacht Blauw Research internationaal met 110 medewerkers een omzet van EUR 13 miljoen te hebben gerealiseerd.
« terug