Groep Colruyt
16/05/2008
Nieuw barbecueseizoen brengt nieuwe trends
Colruyt barbecuet op TV
Vanaf maandag is op Vitaya 'Vuurwerk' te zien, een nieuw kookprogramma
in samenwerking met Colruyt. Op RTL begint Colruyt met de Waalse
tegenhanger 'Le choix du chef'. Bedoeling is de kijkers te adviseren
en te informeren. Ondertussen is het barbecueseizoen goed gelanceerd
bij Colruyt. Tijdens het Pinksterweekend kochten 1 op de 4 klanten
barbecueartikelen. Meteen tekenen zich ook de eerste nieuwe trends af.
Barbecue gaat vandaag over meer dan vlees alleen.
Vitaya en Colruyt slaan de handen in elkaar voor een nieuw
kookprogramma rond barbecue dat 'Vuurwerk' zal heten. Vanaf maandag 19
mei kan de kijker vijftien weken lang heel wat barbecuerecepten en
-tips verwachten. Op RTL werd het programma 'Le choix du chef'
gedoopt. Het wordt 's zaterdags uitgezonden.
In het programma zal ook de nodige aandacht geschonken worden aan een
aantal nieuwe trends. Opvallend is de toenemende interesse voor
barbecuedesserts. Van exotische wentelteefjes op de barbecue en
gegrilde ananas tot een fruitpapillot. Nieuw in het assortiment zijn
ook de chocoladefondue op de grill of de marshmallows en nougat.
'Outdoor cooking'
Het 'buiten koken' zit al een paar jaar duidelijk in de lift. Die
trend zet zich ongewijzigd voort. Het volledige assortiment
tuinaccessoires, bijzettafeltjes, enz, breidt uit. In volle opmars
zijn de totaalinstallaties en mini-buitenkeukens, waarbij je met een
handig kliksysteem alle verschillende keukenonderdelen integreert.
'Convenience'
De klassieke succesnummers blijven de rundbrochettes en -brazades en
de chipolata's. "Maar barbecue is anno 2008 meer dan vlees alleen,"
weet Jean-Pierre Roelands, commercieel directeur. "Wat het opvallend
goed doet in ons assortiment zijn de kant-en-klare bijgerechten:
gevulde of gemarineerde aardappelen, pastasalades, zomersalade, enz."
Barbecueën moet vandaag vaak ook sneller gaan. De Coco Fast Grill,
briketten van kokosdoppen, spelen daar perfect op in. Binnen de minuut
is de barbecue grillklaar.
Colruyt staat al jaren bekend als barbecuespecialist. Eerder dit jaar
gaf de distributeur ook al een eigen barbecuekookboek uit. 'Lekker
Barbecue' is doorspekt met interessante en praktische tips voor een
geslaagde barbecue. Ook op de vernieuwde website is heel wat
efficiënte info te vinden.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met Jean-Pierre Roelands
(Commercieel Directeur Colruyt) op 02 360 10 40.