Platform Biologica
Oerbrood gaat biologisch
19 mei 2008
Oerbrood (22 miljoen broden per jaar) wordt vanaf vandaag volledig
biologisch. Smaakgoeroe Pierre Wind bakte vandaag het eerste
biologische Oerbrood in de grootste oven van Nederland, in het
Rotterdamse Museumpark. Pierre Wind: "Als zo'n grote speler volledig
overgaat op biologisch, maak ik daar een diepe buiging voor. Laat dit
lef een voorbeeld zijn voor anderen!"
De omschakeling van Oerbrood naar biologisch komt op een mooi moment.
In het najaar vindt de jaarlijkse Helden van de Smaak verkiezing
plaats en die staat dit jaar in het teken van - juist - brood en
banket. De Helden van de Smaak verkiezing vindt plaats tijdens de Week
van de Smaak, die door Biologica wordt gecoördineerd, in samenwerking
met o.a. Pierre Wind.
Trend
Met de grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het
ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt
Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in
Nederland. Een woordvoerder van Oerbrood: "Wij gaan bewijzen dat ook
op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood
duurzaam te produceren is."