Socialistische Partij Groningen

College komt Wegafarm te hulp

14-05-2008 * Het college van Burgemeester en Wethouders is bereid mee te helpen een doorstart van de Wegafarm mogelijk te maken. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De populaire geitenboerderij in Lewenborg werd met sluiting bedreigd nadat deze werd verkocht. SP-raadslid Tanja Kiriënko heeft altijd gepleit voor het behoud van de Wegafarm.

Een paar dagen geleden vroeg Kiriënko zich nog af waar de uitslag van de gesprekken die het College voerde bleef. "Dat is voor alle mensen die daar werken en in onzekerheid zitten en voor al het publiek dat op dit moment voor dichte deuren staat tergend langzaam. Hoog tijd dat we de Wegafarm van zijn zwaard van Damocles bevrijden" zei zij toen.

Het college geeft aan de Wegafarm een belangrijke voorziening te vinden voor de wijken Lewenborg en Beijum. Dat wordt volgens het college onderstreept door de 2500 handtekeningen die voor behoud van de Wegafarm werden ingeleverd. Het college heeft gesprekken gevoerd met de eigenaar, die heeft aangegeven mee te willen werken aan een doorstart.

Er zijn partijen die verder willen met de Wegafarm. De komende weken zal het college beoordelen of zij een goed ondernemingsplan voor een doorstart presenteren. Wel hebben die partijen aangegeven dat zij daarbij financiële steun van de gemeente nodig hebben. "Wij zijn in principe bereid om zonodig een tijdelijke subsidie te verlenen om een kansrijke doorstart mogelijk te maken" schrijft het college daarover aan de gemeenteraad.

Zie ook:
* SP wil snel duidelijkheid over de Wegafarm
* Dossier van Kiriënko