frog design opent nieuwe studio in Amsterdam

14/05/2008 09:07

PR Newswire

STUTTGART, Duitsland, May 14 /PRNewswire/ --
frog design maakt zich op voor uitbreiding in Europa en opent in September 2008 een nieuwe studio in Amsterdam. De vestigingen in Stuttgart en Milaan groeien verder door.

De nieuwe studio in Amsterdam komt onder leiding te staan van Cees van Dok, Executive Creative Director Europa. Van Dok beschikt over ruim 12 jaar ervaring op het gebied van User Experience design en is sinds 2005 in dienst bij frog design. Hij werkt samen met een team van 40 ontwerpers, researchers en engineers voor cliënten als HP, Lawson, Nero en Vodafone. Voorafgaand aan frog design was hij werkzaam bij Microsoft als Design Manager in het Windows User Experence team en in die rol mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Windows Vista. Cees van Dok is afgestudeerd ingenieur Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit van Delft.

Volgens de European Cities Monitor (ECM) behoort Amsterdam, samen met Kopenhagen, Barcelona, Dublin en Wenen tot de populairste steden van Europa met een gezond klimaat voor technologie en creatief talent. Volgens datzelfde ECM is er ook een verschuiving gaande in de richting van Noord-Europa met het oog op creative competentie. Met de nieuwe studio in Amsterdam breidt frog design zich uit binnen het creatieve centrum van Europa met een interessante nieuwe mogelijkheid voor creatief talent.

Cees van Dok: "Op het gebied van design, innovatie en technologie is Amsterdam met zijn sterke creatieve cultuur een van de internationaal toonaangevende centra - en past daarom uitstekend bij de filosofie van frog design. Hier vinden we het talent om onze plannen voor uitbreiding binnen Europa vorm te geven."

Het aantal ontwerpers op het gebied van Digital Media Design en Technologie zal in het komende (fiscaal) jaar 2009 ongeveer verdubbelen (van
1 April '08 t/m 31 Maart '09). Daarvan zullen er naar verwachting in eerste instantie zes vanuit de nieuwe locatie in Amsterdam gaan werken. In de afgelopen vier maanden zijn in Europa 16 nieuwe medewerkers (en acht verschillende nationaliteiten) in vier verschillende ontwerp-disciplines aan het Europese team toegevoegd.

Eckhard Wunder, Algemeen Directeur van frog design Europa: "binnen frog design Europa volgen we een tweesporige strategie: ten eerste verbreden we ons dienstaanbod op het gebied van Design Research, Prototyping en Software ontwikkeling om beter in te spelen op de behoefte van onze cliënten. De focus ligt hierbij op een sterke integratie van de Digital Media Design en Industrieel Design disciplines. Ten tweede breiden we geografisch uit om zowel dichterbij onze cliënten te zijn, alsmede om over een aantrekkelijke optie te beschikken voor het werven van nieuw talent. In noord Europa is een groot potentieel aan business en in de regio Amsterdam een brede pool aan creatief talent.

Over frog design
frog design is een wereldwijde leider op het gebied van strategisch creatieve consultancy en ontwikkelt samenhangende oplossingen op het gebied van industrieel ontwerpen, digitale media, software, brand en innovatiestrategie. Tot frog's cliënten behoren Bayer Schering, Gerenal Electric, Hewlett-Packard, Intentia/Lawson, Microsoft, Nero, SAP, Sky, Vodafone, Yahoo! Alsmede tal van andere international ondernemingen. Opgericht in 1969 door design legende Hartmut Esslinger in Duitsland, beschikt frog design vandaag de dag over meer dan 400 medewerkers verspreid over studios in Stuttgart, Milaan, Austin, New York, Palo Alto, San Fransisco, Seattle en Shanghai.

Website : http://www.frogdesign.de

Anja Glässing , frog design Europe GmbH, Kalkofenstrasse 51, 71083 Herrenberg; +49-7032-914-152, Mobil +49-162-2767871, anja.glaessing@frogdesign.de






-