Gemeente Rhenen


Ontwerp-/ontwikkelwedstrijd woningbouw Het Bosje fase 3, Elst

De gemeente Rhenen is op dit moment volop bezig met de planvoorbereiding voor de woningbouwlocatie Het Bosje fase 3 in Elst. Het betreft een gebied van ca. 2 hectare, bedoeld voor grondgebonden woningen in de vrije en sociale sector. Voor de locatie geldt een beeldkwaliteitsplan met richtlijnen voor de architectuur en inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente heeft ervoor gekozen om voor deze afrondende fase van de wijk Het Bosje een ontwerpwedstrijd te houden. Dit doen we in de vorm van een meervoudige ontwerp-/ontwikkelopdracht, waarbij we meerdere marktpartijen vragen een ontwerp voor de woningen te maken. Na een voorselectie van marktpartijen, krijgen drie marktpartijen de kans een plan te maken, waaruit wij op basis van vooraf vastgestelde criteria het beste plan selecteren. Aan de partij met het winnende plan gunnen wij de opdracht.

Via deze weg nodigen wij bouwers/ontwikkelaars uit voor de voorselectie van deze woningbouwopgave.
Indien u als marktpartij interesse heeft in deze ontwerp- en ontwikkelopgave voor woningbouw kunt u dit tot woensdag 21 mei 2008 kenbaar maken via de e-mail op ontwerpwedstrijdhetbosje3@rhenen.nl De partijen die zich hebben aangemeld, ontvangen dan het wedstrijddocument voor deze opgave. Dit document bevat de spelregels van de wedstrijd, het programma van eisen en de criteria waarop wij zullen selecteren.

De inschrijftermijn voor het insturen van de vereiste stukken voor de voorselectie start vervolgens op maandag 26 mei 2008 en duurt 3 weken. Voor de voorselectie vragen wij nog geen plannen, maar wel bedrijfsgegevens en referentieprojecten. Dat houdt in dat de stukken uiterlijk maandag 16 juni 2008 voor 1200u in ons bezit moeten zijn. Wij willen de voorselectie voor de bouwvak van 2008 afronden. Daarna stellen de overgebleven partijen een plan op voor Het Bosje fase 3. De selectie van het winnende plan vindt plaats in het 4e kwartaal van 2008.